COLUMN: If you ain’t Dutch, you ain’t much!

Door

Ons Nederlands team heeft opnieuw honkbalhistorie geschreven. Nooit eerder bereikte Nederland de halve finale van de World Baseball Classic. En hoe! Een regelrechte thrillergame hield mensen over de hele wereld uren aan de buis gekluisterd. De beslissing viel in de allerlaatste slagbeurt.

Cuba v Netherlands - World Baseball Classic Second Round Pool 1

Vierentwintig uur eerder werd Nederland in de Tokyo Dome nog bruut van het veld gespeeld door Japan. In de strijd om een direct ticket naar San Francisco was Japan oppermachtig. Met maar liefst 6 homeruns, meer dan 50.000 toeschouwers en de mercy rule plaatste Japan zich als eerste voor de halve finale.

Gelukkig kon Nederland deze genadeklap snel van zich afschudden, want een dag later stond Cuba op het menu. De laatste vier duels tegen Cuba werden door Nederland gewonnen, maar de nummer 1 op de ranglijst was niet van plan om die trend door te zetten.

Het resultaat: één van de beste en spannendste wedstrijden die ik ooit gezien heb van ons Nederlands team. In de negende inning zorgde Kalian Sams voor de winnende klap. Een ontlading van jewelste was het gevolg. Kijk de beelden terug, kippenvel gegarandeerd.

En daarmee heeft Nederland zich definitief als ‘real deal’ op de kaart gezet. Alle Cinderella-stories zijn passé, we horen gewoon thuis in top van de wereld.

Dit merk ik ook in de Fancave, steeds meer mensen zijn onder de indruk van onze prestaties. “Who are those Dutchies, they are awesome!”

Op Twitter is het woord #honkbal een grote hit onder de Amerikanen en tijdens de wedstrijden vult mijn newsfeed zich met termen als “Honk if you like #Honkbal!”

Alles bij elkaar genereren we veel publiciteit door deze editie van WBC en MLB Fancave en dat is belangrijk voor de sport. Het is een eer om hier deel van uit te maken.

Ondertussen wordt de MLB Fancave waarin ik zit steeds leger. De uitgeschakelde landenvertegenwoordigers zijn huiswaarts gekeerd en naast mij zijn Japan, USA, Dominicaanse Repuliek, Italië en Puerto Rico nog in de running.

Het Nederlands team vertrekt richting Amerika om zich daar voor te bereiden. Maandag zal Nederland in het prachtige AT&T Park van de San Francisco Giants gaan strijden om een plek in de finale. En wie weet staan we er dinsdag weer om die beker in ontvangst te nemen.

We hebben veel gemeen met de Giants. Ze hebben oranje-zwarte tenues en ook onze coach Hensley Meulens is in zijn ‘dagelijks leven’ hitting coach bij de Giants. Dat alles versterkt mijn voorgevoel dat we aan het langste einde gaan trekken.

Ik vlieg dit weekend naar San Francisco, volg @JulesUnlimited op Twitter voor de updates!

2 Reacties
  1. Neal Petersen 7 jaar ago

    Wat een leven zeg.. Enjoy Julia!

  2. Julia-fan 7 jaar ago

    Ik neem aan dat het dankzij jou komt dat Nederland nu bijna in de finale staat?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen