COLUMN: As Advertised

Door

De Olympische Spelen zitten erop en de huidige supersterren Chris Paul, Kevin Durant en LeBron James traalden op het parket in Londen. Het trio leidde Team USA naar de zege op Spanje in de finale. Ze waren -as advertised- veel te goed voor eenieder die het tegen ze opnam. Zodra de Amerikanen in de problemen dreigden te komen, ging de voet op het gaspedaal en hoefden ze alleen nog maar in de achteruitkijkspiegel te gluren op zoek naar tegenstand.

Inmiddels zijn teams volop in  voorbereiding naar een NBA-seizoen om van te watertanden. Van rebuilding teams, zoals het New Orleans van #1 pick Anthony Davis, tot titelkandidaten als de -nog steeds oude-Boston Celtics.

De blockbuster trade van Dwight Howard, Andrew Bynum en Andre Iguodala was  een welkome wake up call voor eenieder die een beetje in slaap gesust was door het verder redelijk rustig verlopen offseason. Ik moet zeggen, dat gold voor mij een beetje. Met de NBA ben je dag in, dag uit weer verzekerd van spektakel. Ze adverteren niet voor niets al een tijdje met ‘Where amazing happens’. Dat miste, en mis, ik nu. Ik heb mijn fix nodig, mijn dagelijkse verwonderdosis.

Vandaar dat ik mijn focus vaak verleg naar het American Football. Rugby voor mietjes, zoals haters van de sport zouden zeggen. Wij, fans van Amerikaanse sporten, weten wel beter. Ik kan ontzettend genieten van een aanvallend blok van een wide receiver, of een running back die vier man met zich meesleept en nog niet stopt met rennen, maar tegelijkertijd gruwelen om sommige blindsided tackles op hoofdhoogte. Ja James Harrison, ik bedoel jou. Wat nou mietjes?

Gelukkig is men in de NFL al bezig aan het preseason. Voor de leek: dat zijn nietszeggende partijtjes waarin starters niet of nauwelijks in actie komen, en waar heel veel reserves mogen vechten om een plaatsje op het roster voor komend seizoen. Andrew Luck, de #1 pick, maakte met name veel indruk, door gelijk een touchdown op het bord te zetten voor zijn Colts. Indy zal echter dit seizoen heel veel Luck nodig hebben om wat te presteren.

Artikel geschreven door Gino van Montfort.

Lees hier zijn column van vorige week: Integraal naar de finale.

Ook leuk om te lezen