Column: Achterkamertjes

Door

NBPA Meet To Discuss Current CBA Offer
Billy Hunter was zeventien jaar lang directeur van de spelersvakbond van de NBA. Een ruzie met voorzitter Derek Fisher, die tijdens de lockout in 2011 begon, kostte hem begin dit jaar de kop. Fisher liet een onderzoek uitvoeren naar Hunter’s exorbitante declaraties en de baantjes die hij voor vrienden en familie regelde. In februari mocht de directeur vertrekken.

Billy Hunter laat het er niet bij zitten. Hij wil gerechtigheid. En geld. Waarschijnlijk vooral het laatste. En dus startte hij een rechtszaak tegen Derek Fisher en de NBPA. Op de aanklacht staan smaad en contractbreuk. Volgens Hunter heeft Fisher tijdens de lockout achter zijn rug om een deal gesloten, waarbij de spelers akkoord gingen met een 50/50-verdeling van de inkomsten.

De nieuwste pion in het schaakspel van Billy Hunter is niemand minder dan Kobe Bryant. Om de achterkamertjespolitiek van Fisher te bewijzen, zegt Hunter nu dat Bryant hem tijdens de onderhandelingen heeft gebeld om te vertellen dat hij maar beter akkoord kon gaan met de deal die Fisher al had gesloten.

Billy Hunter is gepasseerd. De grootste deal in tijden is achter zijn rug om gesloten. Dat is pijnlijk en nu wil hij wraak. Hunter had alleen één detail achterwege moeten laten in zijn verhaal. Volgens de ex-directeur hoorde hij bij het bewuste telefoontje aan de andere kant van de lijn “Hallo, hier The Black Mamba”. Kobe Bryant die de telefoon opneemt met “Black Mamba”. Dat is simpelweg briljant. En het maakt Hunter’s frustraties in één klap totaal oninteressant.

Deze column was eerder te lezen in Sport Amerika Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen