Column: 2015 wordt hét jaar van Dolph Ziggler

Door

SS_08172014jg_0340
Dolph Ziggler, geboren in Cleveland, Ohio, won afgelopen zondagnacht tijdens WWE TLC…&S voor de vierde keer in zijn carrière de Intercontinental Championship Title. Supersterren die hem voor gingen zijn onder andere Razor Ramon (viervoudig IC Champion), Rob van Dam (zesvoudig IC Champion) en natuurlijk Chris Jericho, die de titel maar liefst negen keer wist te behalen.

Maar wie is Dolph Ziggler eigenlijk? Wat gaat er schuil achter zijn geblondeerde lokken? En niet geheel onbelangrijk: hoe is hij tot dit punt in zijn carrière gekomen?

Van caddy naar cheerleader naar Mr. Money in the Bank
dolphziggler_bio_20140502Dolph Ziggler tekende in 2004 zijn contract bij WWE en begon hierna vrijwel direct met trainen bij Ohio Valley Wrestling, één van WWE’s voormalige opleidingscentra. In 2005 maakte Ziggler zijn televisie debuut als caddy van Kerwin White. Hierna was hij korte tijd onderdeel van de mannelijke cheerleading groep ‘The Spirit Squad’. De handstanden, flikflak’s en salto’s mochten niet baten en begin 2007 werd Ziggler teruggestuurd naar de WWE opleidingscentra.

In 2008 keerde Ziggler terug naar het grote podium, ditmaal om er te blijven. Twee jaar later won hij voor de eerste keer zijn Intercontinental Championship Title in een match tegen Kofi Kingston. Na vijf maanden verloor hij deze en vanaf dat moment kent zijn carrière vele ups and downs. Ziggler won uiteindelijk de World Title maar wist deze slechts elf minuten te behouden. In 2012 werd hij Mr. Money in the Bank, waardoor hij zichzelf verzekerde van een World Heavyweight Championship Match.

WWE World Heavyweight Champion

Dat Ziggler een ongekend goede ‘seller’ is en het publiek als geen ander voor zich weet te winnen, bewees hij de avond na WrestleMania 29 tijdens Monday Night Raw. Na eindeloos veel pogingen om zijn Money in the Bank contract te verzilveren, lukte het Ziggler eindelijk om zijn briefcase succesvol in te cashen. Hierdoor won hij zijn tweede World Heavyweight Championship Title. Het moment dat Ziggler de arena binnenloopt en het publiek helemaal uit zijn dak gaat: ik krijg er elke keer weer kippenvel van als ik er naar kijk.

The Show Off is down
Lang kon ‘The Show Off’ helaas niet van genieten van zijn titel. Een aantal dagen na zijn winst raakte Ziggler dusdanig geblesseerd dat hij noodgedwongen een maand thuis moest zitten. Kort hierna verloor Ziggler zijn titel. Ook de tweede én derde keer dat Ziggler zich de Intercontinental Champion mocht noemen waren van korte duur. Het lijkt haast alsof er een vloek ligt op de combinatie ‘Dolph Ziggler’ en ‘titel’.

Carrière eindelijk in de lift
Afgelopen Survivor Series was Ziggler verantwoordelijk voor de winst van Team Cena tegen The Authority. Sindsdien zit zijn carrière in een lift en het lijkt erop dat die lift eindelijk naar de juiste verdieping gaat.

De Ladder Match tijdens TLC…&S afgelopen zondag was wat mij betreft het absolute hoogtepunt van de avond. Ziggler stal de show en is de welverdiende Intercontinental Champion. Afgelopen week sprak Ziggler de woorden “I am on the right track and I’m going to be the man around here” uit. En zo is het maar net.

Met het nieuwe jaar voor de boeg weet ik zéker dat 2015 het jaar van Dolph Ziggler gaat worden. Geef het nog wat tijd, maar uiteindelijk zal de lift Ziggler naar WrestleMania brengen. En hopelijk heb ik dan genoeg geld op mijn spaarrekening staan om daarbij te kunnen zijn.

© 2014 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen