Colts laten blessuregevoelige Sanders gaan

Door

De Indianapolis Colts hebben Bob Sanders uit het team gezet. De safety kon niet genoeg herstellen van blessures en de Colts kunnen het niet permitteren om te blijven investeren in de speler. ,,We danken Bob voor al zijn fantastische verwezenlijkingen met het team, van zijn interception in de Super Bowl tot zijn defensive player of the year-award,” zei eigenaar van de Colts Jim Irsay.

Het komt niet als een verrassing dat Indianapolis Sanders liet gaan. Van toen hij in 2008 een nieuw contract tekende, 5 jaar, 37,5 miljoen dollar, tot nu speelde hij nog maar 9 reguliere seizoenswedstrijden.

Toen Sanders blessurevrij was speelde hij als één van de beste spelers in de NFL.

In 2005 speelde hij 14 wedstrijden, hielp de Colts aan 13 overwinningen op rij en werd in de Pro Bowl gestemd. Een blessure aan zijn knie hield hem op amper vier reguliere seizoenswedstrijden in 2006 maar hij kwam terug in de play-offs en de run defense van Indy verbeterde drastisch. De Colts wonnen de Super Bowl dat jaar.

,,Ik wil Mr. Irsay danken voor mijn jaren bij de Colts,” zei Sanders. ,,Ik apprecieer alles dat hij en de organisatie gedaan hebben voor mij gedurende mijn carrière. Ik zal voor altijd een Colt blijven.”

Sander wist zelf dat zijn roekeloze manier van spelen zijn carrière waarschijnlijk ging verkorten. In 2009 werd hij aan de knie geopereerd en in zijn tweede wedstrijd na zijn terugkeer scheurde hij zijn biceps in zijn linkerarm.

Hij werd als fit verklaard voor het 2010 seizoen, maar tijdens de eerste helft van de eerste wedstrijd scheurde hij zijn rechterbiceps.

Foto: thegazette.com

Ook leuk om te lezen