Colts en Luck winnen met comeback van Texans

Door

Indianapolis Colts v Houston Texans

Andrew Luck was vorig jaar al verantwoordelijk voor vele comebacks, gisteren voegde hij er weer eentje aan het rijtje toe. Halverwege stonden de Houston Texans (2-6) nog met 24-7 voor, maar nadat Texans coach Gary Kubiak flauwviel en niet meer kon terugkeren, waren de Texans de weg kwijt. Zodoende gingen de Indianapolis Colts (6-2) er in de slotfase met de overwinning vandoor: 27-24 was de eindstand.

Zoals gezegd liep alles nog op rolletjes voor de Texans gedurende de eerste helft, Case Keenum, die Matt Schaub verving als quarterback van de Texans, gooide maar liefst drie touchdown passes naar Andre Johnson. Keenum zou de wedstrijd met een ESPN Quarterback Rating van 96.6 eindigen, het hoogste aantal voor een Texans quarterback sinds 2006.

Maar na het einde van de eerste helft maakte de vreugde ruimte voor paniek toen Gary Kubiak op zijn knieën viel en onwel raakte. Kubiak werd van het veld afgedragen en zou niet meer terugkeren. Naar verluidt maakt de coach het inmiddels goed en is hij volledig bij kennis. Bij de Texans was de schrik groot: “We maakten ons allemaal zorgen, er werd wel gezegd dat alles goed ging maar toch…we bleven ons zorgen maken en probeerden er alles aan te doen om gefocust te blijven op de wedstrijd.”

Toch leken de Texans enigszins de weg kwijt na dit moment, in de tweede helft namen de Colts het heft in handen en kregen de Texans totaal geen kansen meer om de voorsprong uit te breiden. Andrew Luck gooide net als Keenum drie touchdown passes, en vanwege het ontbreken van Reggie Wayne – die vorige week zijn seizoen ten einde zag komen vanwege een blessure – was het T.Y. Hilton die alle spotlights opeiste en driemaal een touchdownpass ving.

Hiermee rondde Luck voor de tiende keer in zijn carrière succesvol een comeback af in het vierde kwart. De Texans kregen in de absolute slotfase nog wel een kans, maar kicker Randy Bullock mistte de kans op gelijkmaker vanaf 55 yards. Zodoende verloren de Texans alweer voor de zesde keer dit seizoen.

De Indianapolis Colts (6-2) nemen het volgende week op tegen de St. Louis Rams (3-6) terwijl de Houston Texans (2-6) op bezoek gaan bij de Arizona Cardinals (4-4).

Overige Wedstrijden

Tampa Bay Buccaneers (0-8) @ Seattle Seahawks (8-1), 24-27 na overtime

De Buccaneers leken op weg naar een immens grote stunt, maar de Seahawks kwamen terug van een 21-0 achterstand en kwamen net als vorige week tegen de Rams nipt weg met de overwinning. Het was de grootste comeback in de geschiedenis van de Seahawks.

Pittsburgh Steelers (2-6) @ New England Patriots (7-2), 31-55

De Patriots wonnen in een ware shootout, Brady was weer eens in vorm en gooide voor maar liefst 432 yards en vier touchdowns.

Baltimore Ravens (3-5) @ Cleveland Browns (4-5), 18-24

Na elf opeenvolgende nederlagen tegen de Ravens wonnen de Browns gisteren weer eens van de titelverdediger uit Baltimore. Jason Campbell maakte wederom indruk als quarterback van de Browns, hij gooide 262 yards en drie touchdowns, waarvan twee naar Davone Bess, die met een mooie beweging effectief de enkels van Ladarius Webb brak:

bess

 

 

 

 

 

 

 

Philadelphia Eagles (4-5) @ Oakland Raiders (3-5), 49-20

Nick Foles was op oorlogstoer, tegen de Raiders gooide hij zeven (!) touchdown passes voor 406 yards. Zijn naam komt hiermee in de recordboeken te staan, aangezien hij pas de zevende speler in de geschiedenis van de NFL is die zeven touchdowns gooit in één wedstrijd. Foles had ook meer touchdowns (7) dan incompletions (6).

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen