Colorado Rapids versterkt zich met Premier League-veteraan

Door

Kevin Doyle Colorado Rapids

Colorado Rapids maakte gisteren bekend dat het de aanval heeft versterkt met Kevin Doyle. De Iers-international komt per 1 juli 2015 als Designated Player over van het Engelse Wolverhampton Wanderers.

De Rapids staan met 1 punt uit 1 wedstrijd voorlaatste in de Western Conference. Geen ramp met nog een heel seizoen te gaan, maar het ontbeert de ploeg aan aanvallende kwaliteiten. Met Domonique Badji en Deshorn Brown heeft het twee pure spitsen, maar Brown is op weg naar het Noorse Vålerenga en dus is er behoefte aan vervanging.

Brok aan ervaring
Met Kevin Doyle (31) heeft de ploeg een brok aan ervaring binnengehaald. De aanvaller verwierf bekendheid bij het Ierse Cork City en speelde vervolgens lange tijd in de Premier League, ondermeer voor Reading en Wolverhampton Wanderers. Vooral bij Reading maakte hij indruk met 55 doelpunten in 157 wedstrijden.

Het laatste anderhalf jaar speelde Doyle op huurbasis voor Queens Park Rangers en Crystal Palace. Ook is hij nog altijd actief voor het Ierse nationale elftal. Hij scoorde 14 keer in 61 optredens voor The Boys in Green. Zijn laatste officiële treffer dateert van 4 januari 2015, toen hij in dienst van Palace tijdens de FA Cup ontmoeting met Dover als invaller de 0-4 voor zijn rekening nam.

Enthousiast
Kevin Doyle is zelf zeer enthousiast over zijn aanstaande overstap:

Met zoveel grootse spelers die richting de MLS vertrekken om samen te komen met het vele aanwezige Amerikaanse talent, is het een ideale tijd om hier te spelen. Ik weet van Robbie Keane dat de MLS een geweldige competitie is en ik kijk er naar uit om daar de volgende Ierse topspeler te zijn. Ik ben uiteraard verdrietig om mijn aanstaande vertrek bij de Wolves, een geweldige club die na dit jaar hopelijk terugkeert in de Premier League.

Kevin Doyle in dienst van de Wolves
Kevin Doyle (links) in dienst van de Wolves

Een welkome versterking
“Kevins cijfers spreken voor zich,” zegt zijn toekomstig trainer Pablo Mastroeni. “We hebben er alle vertrouwen in dat hij met zijn spel voor ons een toegevoegde waarde zal zijn. Ook zal zijn intelligentie, ervaring en professionalisme het beste bij anderen naar boven brengen. Kevin zal onze potentie als team maximaliseren zowel op als buiten het veld.”

Technisch directeur Paul Bravo is eveneens enthousiast over de komst van Doyle: “Het is geweldig om Kevin aan ons roster toe te kunnen voegen. We geloven erin dat hij veel ervaring met zich mee brengt gezien zijn staat van dienst in de Premier League én op internationaal niveau. Hij kan voor ons op bepaalde momenten en op bepaalde aanvallende posities in de komende seizoenen het verschil maken.”

Designated Player
Doyle tekent bij de Colorado Rapids voor een dienstverband van 2,5 jaar met een optie voor de club om hem tot 2018 te binden. Hij zal per 1 juli de overstap maken naar de Rapids, dan is het Europese seizoen ten einde en is de MLS aanbeland op de helft. Doyle zal voor de Amerikaanse ploeg de derde Designated Player in de geschiedenis van de club worden. Gabriel Torres en Juan Ramirez gingen hem voor.

Doyle (links) scoort op huurbasis voor Crystal Palace in de FA Cup tegen Dover.
Doyle (links) scoort op huurbasis voor Crystal Palace in de FA Cup tegen Dover.

Fotos: Getty Images & MLS

Ook leuk om te lezen