College Gameday Kijktips: Bowl Season week 1

Door

Melvin Gordon

Bowl Season start vandaag eindelijk. In de komende zeven dagen zijn er maar liefst dertien wedstrijden in de opmars naar de grotere bowl games eind deze maand en de play-offs begin volgend jaar. Onze game of the week is die tussen Marhall en Northern Illinois, en hieronder vindt je naast het schema nog 3 previews van wedstrijden die deze week gespeeld worden.

Zaterdag 20 december

17:00 – Nevada vs. La Lafayette – (New Orleans Bowl)
20:20 – Utah State vs. UTEP – (New Mexico Bowl)

21:30 – #22 Utah vs. Colorado State – (Las Vegas Bowl)

De enige ploeg uit de top 25 die deze week in actie komt. De Utah Utes nemen het op tegen Colorado State in de Las Vegas Bowl. De Utes begonnen het seizoen goed, maar hadden het de laatste paar weken moeilijk met verliespartijen tegen Arizona State, Oregon en Arizona. Toch zijn ze in deze wedstrijd zwaar favoriet, al zijn niet alle bookies het daar mee eens. De 10-2 Colorado State Rams hebben namelijk een solide jaar gespeeld waarin er alleen verloren werd van Boise State en Air Force.

23:45 – Western Michigan vs. Air Force – (Idaho Potato Bowl)
03:15 – South Alabama vs. Bowling Green – (Camellia Bowl)


Maandag 22 december

20:00 – BYU vs. Memphis – (Miami Beach Bowl)


Dinsdag 23 december

24:00 – Marshall vs. Northern Illinois – (Boca Raton Bowl)
03:30 – Navy vs. San Diego State – (Poinsettia Bowl)


Woensdag 24 december

18:00 – Central Michigan vs. Western Kentucky – (Popeyes Bahamas Bowl)
02:00 – Fresno State vs. Rice – (Hawaii Bowl)


Vrijdag 26 december

19:00 – Illinois vs. Louisiana Tech – (Heart of Dallas Bowl)

Een paar weken geleden leek het er op dat Illinois coach Tim Beckman het einde van het seizoen niet zou halen. Winstpartijen tegen Penn State en Northwestern hebben zijn baan in leven gehouden. Een overwinning op Louisiana Tech zou wel eens kunnen betekenen dat hij volgend jaar ook gewoon weer op de bank zit bij de Fighting Illini.

22:30 – Rutgers vs. North Carolina – (Quick Lane Bowl)

02:00 – North Carolina State vs. UCF – (St. Petersburg Bowl)

Vorig jaar mochten de spelers van de University of Central Florida zich voorbereiden op de Fiesta Bowl waarin tegen Baylor gewonnen werd met 52-42. Dit jaar mochten ze in Dublin aantreden tegen Penn State, maar die wedstrijd verloren ze en dus was de hoop eigenlijk al weg om een grote bowl te mogen spelen dit jaar. Toch is North Carolina State niet kansloos, want ze stonden die seizoen al eens met zeventien punten voor op Florida State in het duel tussen die twee teams. Één voorspelling kunnen we wel doen, dit wordt een ‘arms race’ waar vooral de aanval het verschil moet maken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen