College Football Playoff comité maakt deelnemersveld bekend

Door

College Football Playoff Announces The College Football Playoff Selection Committee - News Conference

Het College Football Playoff comité heeft zijn definitieve keuze gemaakt. Alabama, Oregon, Florida State en Ohio State zijn de gelukkigen. Zij spelen op nieuwjaarsdag in twee halve finales om een plek in de National Championship Game.

Alabama Crimson Tide zal in de Sugar Bowl in New Orleans als nummer 1 aantreden tegen nummer 4 Ohio State Buckeyes. De Oregon Ducks spelen als nummer 2 in de Rose Bowl in Pasadena tegen nummer 3 Florida State Seminoles.

TCU was vorige week nog nummer drie, maar Ohio State’s ongekende 59-0 overwinning in de Big Ten-finale tegen Wisconsin hielp hen voorbij de Horned Frogs, die wegzakken naar plek zes achter aartsrivaal Baylor Bears op plek vijf.

Dit is het eerste seizoen met een playoff voor het nationale kampioenschap in college football. De komst van een selectiecomité heeft het proces aanzienlijk aangepast, waardoor niet slechts de polls bindend waren.

Voorzitter Jeff Long maakte dat zojuist duidelijk: “De prestatie van Ohio State op ‘t veld [tegen Wisconsin] had voor ons zoveel waarde dat zij zichzelf in onze selectie hebben gespeeld.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen