College BB: Zoon Gary Payton is top, vuistslag van Gibbs

Door

2014 MGM Grand Main Event Basketball Tournament - Auburn v Oregon State

Wie de sterren van morgen wil leren kennen, moet het college basketball van vandaag volgen. Elke week brengt Sport Amerika jou, naast de beste college speler van de afgelopen week, ook de verrassing van de week, de statline van de week én het hoogtepunt van de week!

Lees hier de College MVP: Grant speelt subliem, Kentucky stoomt door.

Verrassing van de week: Gary Payton II (Oregon State)

Gary Payton maakte zich in de NBA tot een legende met zijn defense en trash talk. Zoon Gary Payton II wil graag in de voetsporen van zijn vader treden. Hij is momenteel aan de slag bij Oregon State, waar hij een ploegmaat is van Olaf Schaftenaar. Payton laat tot nu toe opvallende statistieken noteren als combo-guard: gemiddeld dertien punten, zeven rebounds, drie assist en drie steals. Afgelopen week scoorde hij 24 punten tegen UCLA.

Een eervolle vermelding is er voor Joseph Young. De senior zorgt ervoor dat zijn Oregon Ducks derde staan in de Pac-12 en dus zelfs kans maken op een selectie voor March Madness. Young tekent gemiddeld voor 20 punten, vijf rebounds en vier assists. De voorbije vijf wedstrijden speelde Young subliem met 32, 29, 26, 18 en 23 punten. De Ducks wonnen dan ook vier van die vijf wedstrijden.

Statline van de week: Jordan Prince 34-18-5 vs VCU

De La Salle Explorers boekten een uiterst verrassende zege tegen #25 Virginia Commonwealth. Na twee verlengingen trokken de Explorers met 74-69 aan het langste eind. Jordan Prince was enorm sterk en sloot af met 34 punten, achttien rebounds en vijf assists.

Hoogtepunt van de week:

Ole Miss boekte een knappe 62-61 zege op het veld van de Florida Gators. Stefan Moody maakte de game-winning driepunter met nog twee seconden op de klok!

Er was afgelopen week ook een laagtepunt. Tijdens de wedstrijd tussen Seton Hall en Villanova sloeg Sterling Gibbs tegenstander Ryan Arcidiacono met zijn vuist in het gezicht. De Seton Hall-speler was dus een héél slechte verliezer…

Ook leuk om te lezen