College Basketball kijktips: Week 3

Door

James Madison v Ohio State

Wat hebben we al spektakelwedstrijden gehad de eerste paar weken! Een Kentucky dat zijn gelijke niet kent, buzzer beaters in Connecticut en upsets in Florida. College Basketbal at it’s best. Deze week staan er wederom geweldige wedstrijden op het programma.

#14 Ohio State Buckeyes vs # 5 Louisville Cardinals
#2 Wisconsin Badgers vs #4 Duke Blue Devils
#18 Arkansas Razorbacks vs #20 Iowa State Cyclones
#1 Kentucky Wildcats vs #6 Texas Longhorns
#9 Gonzaga Bulldogs vs #3 Arizona Wildcats  

3 december 04.30 uur #14 Ohio State Buckeyes vs #5 Louisville Cardinals

Het nieuws uit Columbus de afgelopen dagen werd gedomineerd door de verdwijning en later de vondst van het ontzielde lichaam van football speler Kosta Karageorge. Het effect van de dood van de speler zal voelbaar zijn op de campus. Daarom kan het een voordeel zijn voor de ploeg van Thad Matta om af te reizen naar Louisville. Even weg uit de hectiek. Alhoewel weg uit de hectiek?! Spelen tegen de Cardinals en dan met name in het KFC Yum Center zal de Buckeyes genoeg hectische momenten opleveren. Deze wedstrijd gaat gewonnen worden in the back court. Louisville met het uitstekende duo Rozier en Jones zorgt voor veel druk op de guards van de tegenstander. De ploeg verdedigt uitstekend, krijgt weinig (46) punten tegen en rebounden het beste van alle NCAA Division 1 scholen. Tegen Ohio State en D’Angelo Russel krijgen ze de eerste echte uitdaging van het seizoen. Rick Pitino zal zeker geen vier white guys and an Egyptian tegelijkertijd op het parket brengen.

De guard positie van OSU zou minder zijn dit jaar door het vertrek van Aaron Craft. Niets is minder waar. In Shannon Scott heeft de ploeg een nieuwe floor general gevonden die het land aanvoert in assists met 10,4 per wedstrijd. Zijn running mate in het back court is D’Angelo Russel. Goed voor 18 punten per wedstrijd. Voor hem wordt het een speciale wedstrijd. Spelen in zijn hometown, voor familie en vrienden zal hem vleugels geven. De wedstrijd is te zien op ESPN.

Ook leuk om te lezen