Clippers vermorzelen Warriors in basketball show

Door

1recap1

Golden State Warriors @ Los Angeles Clippers 89 -115
Wraak kan zo mooi zijn als het om basketbal gaat. De Clippers verloren al twee wedstrijden dit seizoen van Golden State en waren absoluut niet van plan om daar drie van te maken. Vanaf het begin tot het eind maakte de Clips duidelijk dat zij deze wedstrijd gingen winnen. Hoogtepunten waren de alley oop via het bord van Chris Paul en even later de volgende alley ooppass van net over de middenlijn van diezelfde Chris Paul. Naast deze hoogtepunten was Paul dodelijk effectief met zevenentwintig punten en negen assists. Blake Griffin deed ook goed mee met twintig punten. De Warriors hadden door het geweld van LA een totale offday. Klay Thompson was met slechts veertien punten topscorer voor Golden State. Het was de twaalfde thuiszege op rij voor de LA Clippers, een record.

Philidelphia 76’ers @ San Antonio Spurs 86 – 109
Zes spelers van de San Antonio Spurs haalde dubbele cijfers en als dat gebeurd is er geen beginnen aan als tegenstander. Na zeven uitwedstrijden op rij leken de 76’ers moe van de reis en vooral toe aan hun eigen warme bed in Philidelphia. En als je niet helemaal scherp naar San Antonio komt dan verlies je met grote cijfers. Tony Parker had twintig punten, Manu Ginobili had er negentien en de zestien van Tim Duncan zorgde ervoor dat hij nu de op drieentwintig na beste scorer allertijden is in de NBA. Spencer Hawes krijgt een eervolle vermelding. Hij was met tweeëntwintig punten vanaf de bank de enige 76’er die niet door het ijs zakte.

Portland Trailblazers @ Minnesota Timberwolves 102 – 97
De Minnesota Timberwolves hebben het grootste gedeelte van dit seizoen gespeeld zonder hun sterspelers Kevin Love en Ricky Rubio. Net nu het leek of beide spelers weer terug waren raakte beide spelers weer geblesseerd. Zonder Love en Rubio kwamen de Wolves toch dicht bij een overwinning tegen Portland. Center Nikola Pekovic heeft een fantastisch seizoen en scoorde  eenentwintig punten en noteerde daarbij vijftien rebounds. Maar in het derde kwart werd ook hij gegrepen door de blessureplaag die de Timberwolves dit seizoen teistert. Hij verliet het veld met een heupblessure. Aan de andere kant waren het Nicolas Batum en Wesley Matthews die zich weinig aantrokken van de problemen bij Minesotta. Ze maakte beide zesentwintig punten en leidde hun team naar de overwinning.

New Orleans Hornets @ Dallas Mavericks 99 – 96
Aan beide kanten was er een sterspeler die voor het eerst dit seizoen bij de startende vijf zat en beide kregen ze uiteindelijk de kans de wedstrijd te beslissen. Dirk Nowitzki (20 punten) kreeg bij een stand van 88-89 in het voordeel van New Orleans de kans om de overwinning met twee vrije worpen in Dallas te houden. Zijn eerste ging echter mis en overtime moest eraan te pas komen om een winnaar te bepalen. Daarin was het Eric Gordon, die ook voor het eerst terug was in de startende vijf, die de beslissende punten maakte voor de Hornets. Met Gordon in het team kunnen de New Orleans Hornets weer omhoog kijken.

Utah Jazz @ Denver Nuggets 81 -110
De ene wedstrijd is het helemaal niets met Danilo Gallinari en de andere wedstrijd helpt hij zijn team, de Denver Nuggets, naar de overwinning. Tegen Utah scoorde de Italiaan vanuit de meest onmogelijke posities en noteerde hij uiteindelijk zesentwintig punten. Samen met de vijftien punten en tien rebounds van Kenneth Faried en de achttien punten en zes rebounds van Andre Iguodala. Was dat genoeg om de Jazz te verslaan. Paul Millsap was met vijftien punten topscorer voor het team uit Utah.

Ook leuk om te lezen