Clippers niet te stoppen, Thunder na OT langs Mavericks

Door

1recap1

Boston celtics @ Los Angeles Clippers

De Los Angeles Clippers hebben hun winst reeks van 14 opgeschroefd naar 15 wedstrijden. De ploeg van Vinny Del Negro was een maatje te groot voor de Celtics. Doc Rivers en zijn mannen hadden weinig in te brengen tegen de Clippers, het werd 106-77. Ook deze wedstrijd kwamen veel punten van de bank. Jamal Crawford (17 punten)en Matt Barnes(21 punten) waren de grote mannen in het Staples Center. Ook Lamar Odom was met 13 rebounds en 5 assists dominant in het veld.

De Celtics werden met alles overlopen door de Clippers. Rebounding(44 tegen 40), steals(12 tegen 5) en assists(31 tegen 20). De Celtics hadden alleen het overwicht in Turnovers(18 tegen 8).

De Clippers hebben nu een record van 23-6 in de NBA en is daarmee het best presterend team in de NBA. Ze worden op de hielen gezeten door de Thunder(22-6) en de Spurs(22-8). Ook de winst reeks van de Clippers is het beste in de NBA. De Clippers zijn het eerste team die 15 keer achter elkaar wint nadat de Celtics dat deden in 2008.

De Celtics gaan in december nog naar de Golden State Warriors en de Sacramento Kings, wat allebei geen problemen moet opleveren. De Clippers sluiten 2012 af met 2 wedstrijden tegen de Utah Jazz.

Dallas Mavericks @ Oklahoma City Thunder

Na een spannende wedstrijd in het Chesapeake Energy Arena in Oklahoma City moest een overtime eraan te pas komen om de wedstrijd tussen de Mavericks en de Thunder te beslissen. Een driepunter op een voet van Darren Collison zorgde ervoor dat de stand na de reguliere tijd 98-98 was. Na 52 minuten basketbal stond de stand 111-105 op het scorebord. Het was Russel Westbrook die in overtime van zich liet horen. Hij had in 5 minuten 8 punten en zag drie van zijn vier schoten in het netje vallen. Ook Kevin Durant had een groot aandeel in de overwinning. De NBA scoring champion van de laatste 3 jaar was goed voor 40 punten, 8 rebounds en 5 assists, maar hij viel een beetje stil in OT met 0 uit 3.

Bij de Mavericks had Dirk Nowitzki maar een beperkt aantal speelminuten, deze maatregel komt door zijn knieoperatie die hij heeft ondergaan in oktober.

Ook leuk om te lezen