Clippers en Spurs maken zich op voor Game 7, Bulls makkelijk door

Door

Oklahoma City Thunder v Los Angeles Clippers - Game Six

De Los Angeles Clippers worden vaak afgeschilderd als een ploeg dat het ontbreekt aan vechtlust. Wat we ook vaak horen: Chris Paul zou niet dominant genoeg spelen, Blake Griffin zou verdedigend te kort komen en DeAndre Jordan is stiekem niets meer dan een hele lange atletische man. Al deze verwijten mogen na de ongelooflijk spannende series tegen de San Antonio Spurs terug de kast in. Want na een teleurstellende thuisnederlaag in Game 5 werd er gisteren een uitstekende overwinning binnengehaald in San Antonio: 102-96.

“Ik zeg het al het gehele jaar, dit team is erg sterk”, zei Doc Rivers na afloop. “Dit team is mentaal sterk, hoe vaak er ook gezegd wordt dat ze dat niet zijn. En we zullen dat komende wedstrijd opnieuw bewijzen”.

Zoals vele duels in deze series was ook Game 6 weer erg spannend. Grote reden dat het spannend bleef tot de laatste secondes was Marco Belinelli. De Italiaan schoot maar liefst zeven driepunters raak, waarvan twee in de laatste speelminuut. De Clippers hadden in het vierde kwart een gaatje geslagen, maar met nog veertien secondes op de klok verkleinde de scherpschutter de achterstand tot 98-96. Dichterbij dan dat zouden de Spurs niet meer komen, tot grote opluchting van Clippers eigenaar Steve Balmer, die letterlijk moest huilen van de spanning.

9NirbkD

De basisspelers van de ploeg uit LA speelden uitstekend: Blake Griffin was goed voor 26 punten en 12 rebounds, Chris Paul deed met 19 punten en 15 assists zijn duid in het zakje, DeAndre Jordan had 15 punten en 14 rebounds, terwijl J.J. Redick een prima avond kende met 19 punten. In totaal scoorden de basisspelers 87 punten tegenover 48 punten van San Antonio, waarvan de bank weer effectiever speelde in vergelijking met die van de Los Angeles.

Vorig jaar speelden de Spurs ook een Game 7 in de eerste ronde van de play-offs, toen tegen de Dallas Mavericks. Er werd destijds gewonnen en een paar weken later stonden de spelers feestend met de Larry O’Brien trophy boven het hoofd. Ditmaal speelt de ploeg echter een uitduel en de Spurs zijn 1-3 in Game 7’s die ze uitspelen. Het enige uitduel dat ze wonnen was in 2008, tegen Chris Paul. Game 7 zal zaterdagnacht worden gespeeld in Staples Center.

Tip-Off
De Chicago Bulls stonden op matchpoint in hun series tegen de Milwaukee Bucks. Afgelopen nacht kreeg de ploeg te maken met een soort walk-over tegen de Bucks, die hun zenuwen voor eigen publiek niet in bedwang konden houden. De jonge Bucks hoopten de stand gelijk te trekken, maar gingen gigantisch op hun snufferd: 120-66.

Hoofdrolspeler was Mike Dunleavy, die naast een team-high twintig punten ook goed was voor een geweldige psychologische oorlogsvoering. Met fysiek spel irriteerde hij zijn jonge opponenten dusdanig dat hij twee keer tegen het houtwerk werd gekwakt. Vooral de bodycheck van Giannis Antetokounmpo was er een om een paar keer terug te zien. De Griek mocht het veld per direct verlaten.

De Bulls speelden een hele allround goed pot, waarbij alle starters meer dan tien punten scoorden. Opvallend genoeg lukte dat geen enkele speler van de Bucks. Zaza Pachulia mocht zich topscorer noemen met acht schamele puntjes. De Bulls schoten raak met een percentage van 51 procent, hun opponent slechts 32.

De Bucks mogen zich nu gaan focussen op volgend seizoen, terwijl de Bulls snel naar Cleveland zullen afreizen, alwaar LeBron James & co. de mannen uit Chicago al een tijdje staan op te wachten. Het belooft een mooie series te worden en Joakim Noah heeft er zin in.

The Paint
Dunleavy had het ook aan de stok met MCW

Scottie Pippen’s reactie op de bodycheck van de Greek Freak

Boxscore
Chicago Bulls @ Milwaukee Bucks 120-66 (4-2)
LA Clippers @ SA Spurs 102-96 (3-3)

Foto:Getty Images

Ook leuk om te lezen