Clippers betalen ziekenhuisrekening coach Hughes

Door

Woensdag kwam er een opmerkelijk bericht naar buiten in Los Angeles. Voormalig LA Clippers-coach Kim Hughes kwam namelijk met de onthulling dat zijn succesvolle behandeling tegen kanker destijds betaald werd door zijn eigen spelers.

Voor voormalig Los Angeles Clippers coach Kim Hughes was het gewoon om spelers te helpen, maar deze keer kreeg hij wat hulp terug. In september 2004 kreeg Hughes te horen dat hij prostaatkanker had.

Zijn dokter vertelde hem dat hij enkele maanden mocht wachten met de operatie, maar de Clippers waren volop in voorbereiding en daar wilde hij niets van missen. Hij ging voor een tweede opinie en vond een arts die de volgende week kon opereren.

Die arts viel niet onder het verzekeringsplan van de coach dus moest de betaling van de ingreep uit eigen zak worden betaald. ,,De Clippers zeiden het niet rechtstreeks aan mij, maar aan mijn agent,” zei Hughes.

,,De reden waarom ze mijn ingreep niet konden betalen was omdat ze anders iedereen in zulke situaties onder hun arm zouden moeten nemen. Ik zei dat het goed was, maar voor mij was het zaak om wel behandeld te worden en daarom besloot ik het om uit eigen zak te betalen.”

Toenmalig coach Mike Dunleavy, die de nieuwe doktor had aangeraden, liet de situatie van Hughes aan de spelers weten. Enkele spelers zoals Corey Maggette, Chris Kaman, Elton Brand en Marko Jaric boden hun hulp aan.

,,Kim was een van onze coaches en hij is een goeie vriend van mij,” zei Maggett. ,,Hij moest de ingreep zelf betalen. Ik dacht dat het een gepast moment was om een mens in nood te helpen, om iets te doen wat Jezus zou doen.”

,,Die mannen hebben mijn leven gered, ze hebben de volledige rekening betaald, meer dan 70. 000 dollar,”aldus een emotionele Hughes. De Clippers hebben nog niet gereageerd op dit bericht.

Foto: a.espncdn.com

Ook leuk om te lezen