Clipboard: Rest-of-seven

Door

Vorige week werd in deze column al pijnlijk duidelijk hoe groot het verschil is tussen beide finales in de NBA play-offs. En dat verschil is deze week eigenlijk alleen nog maar groter geworden. Terwijl de ene ‘eind-finalist’ al bijna een week vakantie heeft, is de ander nog steeds niet bekend. Elke zondag (of maandag) zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter

clipboard600A Clipboard: Fighting Jazz & Lakers

Miami Heat v Indiana Pacers - Game Six

 

Game 7

De eerste game 7 (na de eerste ronde) is een feit. De meeste teams zitten al lang en breed thuis zonder dat ze ook maar één best-of-seven serie helemaal uit hebben gespeeld. De Nets en Bulls zorgden tot nu toe als enige voor zeven spannende wedstrijden, daarna dus helemaal niemand. Ook de San Antonio Spurs niet. Zij zijn simpelweg zó goed dat ze nu al een tijdje aan het wachten zijn wie hun tegenstander zal worden in de NBA-finals. De titanenstrijd tussen de Indiana Pacers en de titel verdedigende Miami Heat gaat aankomende nacht beslist worden. Na een overtuigende winst van de Pacers in game 6 zal de serie tot een eind komen in Miami. En dat het er tussen de twee teams stevig aan toe gaat, mag geen verrassing meer zijn.

Maar dat de scheidsrechters dan (als enige) the Birdman tegen moeten houden…

Norris Cole: “Heeeeeell no. I’ve seen this a thousand times, i’m not helping”.

Scheidsrechters doorslaggevend

Het is zowel een statement als een vraag. De scheidsrechters nemen nogal wat cruciale beslissingen in zo’n beetje elke wedstrijd tussen Indiana en Miami. Normaal gesproken mag LeBron James met zijn American football-lichaam dwars door verdedigers heen lopen. In de series tegen de Pacers wordt hij opeens opvallend vaak teruggefloten in die situaties. En dan is het natuurlijk super logisch om het op een lopen te zetten…

Maar de scheidsrechters beslissen een wedstrijd niet. Althans, zo zou het niet moeten zijn. De (ster)spelers zullen moeten opstaan wanneer dat het meest van ze wordt gevraagd. En dat kun je LeBron (de laatste tijd) niet ontzeggen. Hij is dé leider, dé ster en dé man die het zal moeten doen. Aan hem zal het dan ook niet liggen.

Lepeptalk_medium

Het is voor Miami te hopen dat de rest mee kan in LeBron’s gedrevenheid, want tot op heden hebben mannen als Wade en Bosh nog niet veel laten zien.

———-

Starting 5 of the week

PG: Tony Parker. Gooide er in de beslissende vierde wedstrijd nog even 37 punten in. Parker staat hier nu al een aantal weken op rij. Dat komt natuurlijk voornamelijk door zijn eigen spel, maar ook omdat de overgebleven pointguards bij lange na niet aan hem kunnen tippen.

SG: Paul George. Zijn toch al sterk verbeterde spelniveau blijft ook in de play-offs gewoon stijgen. Van een soort tweede, misschien wel derde, viool spelen tot absolute ster en all-star in één seizoen. Chapeau!

SF: LeBron James. Zoals gezegd, aan James zal het niet liggen. Het is voor hem, en misschien wel de toekomst van Miami, te hopen dat ie hulp van teamgenoten gaat krijgen in de komende wedstrijd(en).

PF: Chris Andersen. Andersen is de enige Heat-speler, naast LeBron, die zijn normale niveau haalt op dit moment. En hij stijgt er zelfs een beetje bovenuit. Aan de andere kant had ook David West hier niet misstaan. Miami heeft de handen vol aan hem en Roy Hibbert. Het grote en sterke duo wint het op dit moment van Andersen en Bosh van de Heat.Indiana Pacers v Atlanta Hawks

C: Roy Hibbert. Bezorgt Chris Bosh slapeloze nachten. Hij is simpelweg te groot en te sterk voor De Dino/De Struisvogel. Ook Hibbert staat hier al een paar weken op rij. Maar als hij dit play-off niveau vol kan houden, dan verandert daar weinig in voorlopig. En kon hij wel eens een van de beste centers van dit moment worden.

Foto’s: Getty Images

———-

Top 5 plays of the week

5. Vintage Flash

4. Not in my cage!

3. Manufiek

2. LeBron’s sublieme timing

1. Mister George at it again

Lees hier het Clipboard van vorige week: Twee finales, twee verhalen

Ook leuk om te lezen