Clipboard: Fighting Jazz & Lakers

Door

Aan al het goede komt een eind. De winstreaks van Miami en Denver zijn ten einde. De Chicago Bulls wisten Miami een halt toe te roepen en te voorkomen dat zij nummer 28 op rij werden. Blessures zorgen voor het afhaken van belangrijke spelers en Kobe blijft stijgen in de ranglijsten. Elke zondag (of maandag) rond de klok van 16:00 uur zal Sport Amerika jullie hier op de hoogte te brengen van wat er de afgelopen week in de NBA gebeurde. Reageren kan via Twitter.

clipboard600A Clipboard (#21): Heat en Nuggets on ver slaan baar

52 Dagen, 20 teams, 27 wedstrijdenHeatstreak

Het record van de Los Angeles Lakers uit 1971-1972 blijft voorlopig staan. Dat team wist 33 wedstrijden op rij te winnen. Neemt niet weg dat de reeks van 27 opeenvolgende gewonnen wedstrijden van de Miami Heat van dit seizoen indrukwekkend was. In een alsmaar door ontwikkelende sport wist het team van coach Erik Spoelstra 27 wedstrijden op rij te winnen van twintig verschillende teams. En dat is bijzonder knap! Basketbalfans over de hele wereld, van alle generaties én de generaties die nog gaan komen, zullen het hebben over deze prestatie. En daar waren wij toch maar mooi even getuige van. Spelers en coaches van ‘El Heat’ zijn er trouwens niet rouwig om dat de reeks nu voorbij is. “Het belangrijkste nu de winstreak ten einde is, is dat de nationale pers ons niet meer overal op de voet volgt”, aldus LeBron James. Ook coach Erik Spoelstra kan leven met het verlies tegen de Bulls: “Na het verlies tegen Chicago was de eerste keer dat ik het woord ‘streak’ heb gebruikt.”

Mamba bites The Stilt

Kobe Bryant heeft Wilt Chamberlain gepasseerd voor de vierde plaats op de all-time scorerslijst in de NBA. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen de Sacramento Kings was Bryant Chamberlain al genaderd op vier punten. Met nog een kleine acht minuten te spelen in de eerste helft, was het moment daar. Bryant ging voorbij aan de 31,419 punten van Wilt the Stilt.

Blessures Granger en World Peace streep door rekening

Danny Granger’s no stranger to danger zou je kunnen zeggen over het blessureleed van Indiana Pacers forward Danny Granger. Dat het lichaam niet mee wil werken is trouwens meer bad luck dan danger, maar dat rijmt niet zo… Granger zal een operatie ondergaan aan zijn linkerknie na een aanhoudende peesontsteking. Granger is eerder dit seizoen al eens geopereerd aan diezelfde knie en keerde in februari weer terug op het veld. Die terugkeer duurde echter maar vijf wedstrijden. De knie is nog steeds niet hersteld en moet dus weer opnieuw geopereerd worden. Ditmaal betekent het op z’n minst het einde van het seizoen voor Granger.

Ook de Lakers moeten de komende weken een belangrijke speler missen. Metta World Peace moet zes weken toekijken met een een soortgelijke knieblessure. Ook World Peace moet een operatie aan de linkerknie ondergaan. Alleen gaat het bij hem om de meniscus. The Basketballer Formerly Known As Ron Artest is misschien statistisch niet zozeer van doorslaggevende waarde voor een team, maar zijn aanwezigheid, zijn energie en zijn verdedigende kwaliteiten zullen door de Lakers wel degelijk gemist worden.

———-

Memphis Grizzlies v New York KnicksStarting five of the week

PG: Mo Williams. De Utah Jazz hebben plek acht in het westen weer overgenomen van de LA Lakers. Een van de redenen voor dat succesje is het spel van pointguard Mo Williams. In de laatste twee wedstrijden was meneer goed voor twintig en 28 punten. Het wordt nog spannend of Williams zijn team definitief naar de playoffs kan leiden

SG: JR Smith. JR is inmiddels een blijvertje in het Clipboard. Meestal is dat door een ongelofelijke dunk en buzzerbeater. Ditmaal is het omdat hij het de laatste tijd behoorlijk op de heupen heeft qua scoren. De bankspeler van de Knicks noteerde in z’n laatste drie wedstrijden respectievelijk 32, 35 en 37 punten. En als meneer van de bank blijft komen, dan lijkt de Sixth Man Of The Year award een makkie.

SF: Paul Pierce. In de wedstrijd tegen Cleveland was Pierce al dichtbij en twee dagen later tegen Atlanta lukte het hem: een triple-double noteren. Tegen de Cavs noteerde hij 19 punten, 10 rebounds en acht assists, tegen ATL was hij goed voor 20-10-10.

PF: Dirk Nowitzki. Dirk is weer ouderwets lekker bezig de laatste tijd. De bebaarde Duitser geeft er met zijn Mavericks-teamgenoten nog een laatste slinger aan dit seizoen om te kijken of er nog een tripje naar de play-offs in zit. 33, 21 en 35 punten op rij helpt daar natuurlijk wel bij.

C: Marc Gasol. De jongste Gasol-broer staat bij menigeen bekend als de best-passing-big-man. Naast passen kan Gasol ook behoorlijk scoren. De laatste twee wedstrijden gooide hij er namelijk beide keren 21 punten in.

———-

Topteams of the week

Utah Jazz 38-36

Met het winnen van hun laatste vier wedstrijden hebben de Jazz stuivertje gewisseld met de Lakers voor plek acht in het westen. Neem daarbij de blessure van MWP en het kwakkelen van Kobe en op dit moment lijkt Utah de beste papieren te hebben.

Indiana Pacers 47-27

Net als plek acht in het westen in het ook een hele strijd om plek twee in het oosten. De New York Knicks zijn lekker bezig op dit moment en de Pacers voelen de hete New Yorkse adem dan ook in de nek. Dan is er natuurlijk geen beter moment om zelf ook de nodige wedstrijden te gaan winnen.

New York Knicks 45-26

Zie hierboven. De Knicks hebben met zeven gewonnen wedstrijden op rij op dit moment de langste winstreak. Nog maar twintig te gaan…

———-

Top 5 plays of the week

5. Sluwe vos verleert zijn streken niet

4. Seeing Green

3. Holiday dunking in traffic

2. Evans 360

1. Birdman blocks, King finish

Lees hier het Clipboard van vorige week: Heat en Nuggets on-ver-slaan-baar

Ook leuk om te lezen