Cliff Lee na dertien starts nog steeds winless

Door

Na 4.2 innings zat de werkdag erop voor Cliff Lee. De lefty van de Philadelphia Phillies moest tegen de Miami Marlins tien honkslagen en zes runs toestaan. De Phillies verloren uiteraard de wedstrijd en Lee is in zijn laatste twee starts 0-2 met een 7.30 ERA. Een win-loss record zegt niet alles over een pitcher, maar Lee wacht dit seizoen nog altijd op zijn eerste overwinning. Cijfers die je niet verwacht bij deze topper.

De American League Cy Young van 2008 begon dit jaar met een fantastisch seizoen 2011 in zijn rugzak (17-8 record, 232.2 innings, 197 honkslagen, 238 strikeouts, 1.03 WHIP en 2.40 ERA). De fans in Philly waren afgelopen seizoen dan ook dolblij met de terugkeer van Lee, want het zag er lang naar uit dat de New York Yankees hem zouden inlijven. Maar wie zegt er nou ‘nee’ tegen een Phillies’ bod van 120 miljoen dollar?

Slagploeg
Toegegeven, Lee kreeg in zijn eerste starts van het seizoen niet veel hulp van de slagploeg. Zo gooide hij op 18 april 2012 tegen de San Francisco Giants tien shutout innings met zeven strikeouts, maar de Giants wonnen de wedstrijd. De laatste vier starts zijn er geen excuses meer voor Lee. In de maand juni krijgt hij 42 honkslagen en 22 runs tegen in 31 innings met daarbij een 6.12 ERA. Dat doet pijn.

Manager Charlie Manuel denkt er niet aan om te twijfelen aan de kwaliteiten van zijn pitcher. “Where else are we going to go get somebody better? He’s [pretty darn] good. I know he’s 0-5. So what?” Lee’s volgende start staat gepland op donderdag 5 juli tegen de New York Mets tegenover de man in vorm, R.A. Dickey.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen