Cleveland Indians claimen Rick van den Hurk

Door

Het is niet te hopen dat Rick van den Hurk al zijn verhuisdozen al heeft uitgepakt: de Nederlander is geclaimed vanaf waivers door de Cleveland Indians. De righty speelde in spring training bij de Toronto Blue Jays, maar kon blijkbaar niet imponeren.

Om ruimte voor Van den Hurk te maken hebben de Indians lefty Kelvin De La Cruz van de 40-man roster gehaald, nadat ze hem vorige week van de Texas Rangers hadden verkregen.

Vierde ploeg
De Indians zijn Ricks vierde ploeg in de afgelopen drie jaar. In 2010 werd hij door de Florida Marlins naar de Baltimore Orioles gestuurd. De Blue Jays contracteerden VandenHurk in februari. Destijds gaf hij al aan dat de Indians ook interesse in hem hadden.

Spring Training
Van den Hurk maakt een zwakke spring training door. In 6.1 innings kreeg hij acht earned runs tegen en gooide hij maar liefst zes keer vier wijd tegen slechts drie strikeouts.

Indians
Justin Masterson, Ubaldo Jimenez, Josh Tomlin en Derek Lowe zijn zeker van hun plek in de rotation. Wel komt Van den Hurk in aanmerking voor de vijfde rotation plek. Daarvoor moet hij concurreren met David Huff, Kevin Slowey en Zach McCallister. Ook is Van den Hurk een kanshebber voor in de bullpen.

Ook leuk om te lezen