Cleveland Cavaliers gaan Anderson Varejao missen

Door

 

Het was afgelopen vrijdag tegen de Milwaukee Bucks even geen pretje om fan te zijn van de Cleveland Cavaliers. Rookie Kyrie Irving speelde al niet mee vanwege een hersenschudding en dan viel in het derde kwart ook nog eens big man Anderson Varejao uit met een gebroken pols, net nu de 29-jarige Braziliaan in een bloed vorm verkeerd. De Cavs gaan zijn energie en zijn rebound skills missen.

“Het is moeilijk om alles wat Andy doet in het veld op te vangen”, zegt Cavs’ coach Byron Scott over zijn center. Het klopt dat Varejao bezig is aan zijn beste seizoenen uit zijn loopbaan. Hij is goed voor 10.8 punten en 11.5 rebounds per wedstrijd en talloze belangrijke momenten in de slotfase om zijn team te helpen. Dan zie je die grote bos met Brazilaanse krullen weer door het beeld vliegen als hij naar een bal duikt, maar niet opgeeft voor de rebound of het duel aangaat om een gemist schot in te tippen. The man is a warrior!

Varejao’s energie en het verrassend sterke spel van rookie Kyrie Irving hebben voor een cultuuromslag in Cleveland gezorgd, bijna niemand heeft het meer over het abrupte vertrek van Lebron James richting South Beach. Onder leiding van coach Scott, altijd beter in zijn tweede jaar, speelt de ploeg fris en aantrekkelijk basketbal en bungelden zij in de eerste weken van het seizoen rond de .500 grens. Het gemis van Irving en Varejao komt hard aan, want de Cavs hebben inmiddels een 10-16 record in de Eastern Conference.

De Cavaliers moeten Varejao op zijn minst nog een paar weken missen. Irving heeft alweer voorzichtig wat oefeningen gedaan en zou eventueel aanstaande woensdag in actie kunnen komen tegen de Indiana Pacers. De rookie is tot dusver goed voor 18 punten en 5.1 assists per wedstrijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen