Chris Pronger geblesseerd na high sticking

Door

In de eerste periode van het duel tussen de Philadelphia Flyers en Toronto Maple Leafs werd de wedstrijd opgeschrikt door een mogelijk zeer serieuze blessure aan het gezicht voor Flyers sterverdediger Chris Pronger. De eerste berichten spraken van een ernstige oogblessure of gebroken oogkas, maar de schade lijkt mee te vallen en de Flyers hopen Pronger over 2-3 weken weer op het ijs te zien.

Chris Pronger (hier op archiefbeeld met Team Canada) werd bij een 1-0 stand per ongeluk in het gezicht geraakt door de stick van Mikhail Grabovsky en Pronger stortte kermend van de pijn op het ijs. Zijn geschreeuw was in het hele stadion en op televisie duidelijk te horen, terwijl artsen hem naar de kleedkamer brachten en zijn team in vertwijfeling achterbleef.

Zie hier de video van het incident (pas op, kan schokkend zijn):

De eerste berichten leken niet goed te zijn en de eigenaar van de Flyers was zelfs naar de kleedkamer geroepen. Later werd echter bekend gemaakt dat Chris Pronger niet naar een ziekenhuis is overgebracht, wat erop duidde dat de blessure door het eigen medische team kon worden behandeld. Er was op dat moment ook al een oogspecialist gearriveerd.

Het team verklaarde later op de avond dat Pronger enige tijd weinig tot slecht zicht had gehad vanuit zijn oog, maar dat dat daarna is teruggekeerd. De oogspecialist heeft hem echter opgedragen zeker vier dagen in bed te blijven om bloedophopingen in en achter het oog uit te sluiten. Daarna kan Pronger weer voorzichtig mee gaan trainen, aldus general manager Paul Holmgren.

Belangrijk is ook om te vermelden dat voor het eerst in jaren Chris Pronger zal moeten spelen met een vizier, iets dat in de NHL nog altijd niet verplicht is. “Ik denk dat Chris ook geschrokken was. Ik geloof er echt in dat hij met een vizier zal willen terugkeren”, vertel Holmgren aan de pers.

Ook leuk om te lezen