Chris Paul ‘drie tot vijf weken’ out met schouderblessure

Door

Los Angeles Clippers v Atlanta HawksEen overwinning met een gitzwart randje voor de Los Angeles Clippers gisteren tegen de Dallas Mavericks. Ondanks de 119-112 overwinning verloor het sterspeler Chris Paul met een schouderblessure. Volgens coach Doc Rivers is hij drie tot vijf weken buiten strijd – en dat is slecht nieuws voor de Clippers.

Het ging mis tijdens een ogenschijnlijk onschuldige valpartij. Paul grijpt echter meteen naar zijn rechterschouder en krioelt van de pijn. Teamgenoten weten direct hoe laat het is. Doc Rivers is er na de wedstrijd relatief nonchalant over: “Na de wedstrijd tegen de San Antonio Spurs blijft hij voorlopig in Los Angeles om te herstellen en wordt er verder onderzoek gedaan. Het is nog onduidelijk hoe erg het is, maar we zijn hem vermoedelijk drie tot vijf weken kwijt. Hijzelf is natuurlijk erg down.”


Vervanger Collison
Het gebeurde allemaal halverwege het derde kwart. Op dat moment had Paul negentien punten (5/6 3PM) en zes assists. Zijn vervanger, Darren Collison, verving hem uitstekend tegen zijn oude team. Hij zal de honneurs waarnemen tijdens de afwezigheid van CP3. In het voorseizoen liet Collison al zien dat zeer degelijk te kunnen, na een redelijk mislukt jaar bij de Mavericks. In de schaarse minuten die hij dit seizoen kreeg, bewijst hij waardevol te kunnen zijn. Hij is echter niet de leider die Paul is. Rivers: “Collison was fantastisch. Hij heeft snelheid, een groot hart en zijn verdediging was goed.”


Druk op Griffin
De man die het moet gaan doen, is natuurlijk Blake Griffin. Voor het seizoen sprak CP3 zich al uit over de rol van de dunkmeester. Hij zou minder lief moeten zijn. De laatste weken laat BG geweldige statistieken zien, maar die zijn voornamelijk ook te danken aan het spel van Paul (zie grafieken). Hij is na Paul de speler met het hoogste assistgemiddelde (3,1 per wedstrijd) achter zijn naam. Dat is zorgelijk, want Griffin is een power forward. Het wordt voor de Clippers dus lastig om het weggevallen 11,3 assistgemiddelde van de point guard op te vullen.

stats
stats1
De vraag is dus ook hoe het de Clippers (record van 23-12, vier verliespartijen minder dan nummer negen Minnesota) de komende weken vergaat. Een roadtrip van zes wedstrijden tegen teams uit de Eastern Conference volgt snel en de concurrentie in het Westen is moordend. Teams kunnen zich weinig verliespartijen permitteren, want de play-offs halen is geen sinecure in het Westen dit jaar.

Foto: Getty Images & NBA.com

Ook leuk om te lezen