‘Mijlpaalhomers’ Chipper Jones bezorgen Braves de zege

Door

In de diepe herfst van zijn loopbaan, het lijf sputtert al een tijdje tegen, weet Chipper Jones nog altijd zijn stempel te drukken op de prestaties van de Atlanta Braves. In de finalewedstrijd van de series tegen San Diego Padres knuppelde de vermaarde derde honkman met twee homers drie runs binnen. Dat leverde een 6-0 zege op.

Het lichaam mag dan wel kraken na achttien jaar ‘werkzaam’ te zijn op het hoogste niveau, maar dat gaat niet op voor wat Jones in het slagperk en het veld laat zien. Met zijn twee stadionklappen is de ‘rookie of the year van 1995’ plaatsen geklommen op de ladders in de geschiedenisboeken.

Zijn eerste klap in de eerste inning op een pitch van Jason Marquis was zijn 465ste. Vier innings later voegde hij daar direct nummer 466 aan toe. Daarmee staat hij op all time homerun lijst op de 32ste plek. Inmiddels is de veertigjarige Dave Winfield gepasseerd. Albert Pujols staat een plaats boven hem.

Met deze twee homeruns bereikte de speler van de Braves ook de mijlpaal van 2700 hits. Daarmee is hij de zesde swith-hitter in de MLB die dit aantal weet te halen.

,,Ik weet dat hij echt is, want ik heb hem aangeraakt”, grapte Braves-manager Fredi Gonzalez na de overwinning. ,,Sommige dingen die hij doet, zijn gewoon ongelooflijk. Hij weet z’n niveau op te krikken en dat is precies de reden waarom er over een aantal jaar een plaquette van hem komt te hangen in de Hall of Fame, want er zijn er maar weinig die dat kunnen.”

Na dit seizoen bergt Jones voorgoed zijn handschoen en knuppel op. Met zijn naderende afscheid neemt het sentiment in Turner Field toe. Het publiek gaf hun Chipper dan ook tegen de Padres tweemaal een ongekend open doekje.

,,Al het gejuich en de staande ovaties zijn wat overweldigend. Dit publiek is normaal gesproken erg laid back, zoals Atlanta en ik zelf”, reageerde de jubilaris. ,,Sommige avonden zijn speciaal. Vanavond is een van die avonden die voor mij behoorlijk speciaal zijn. “

Ploeggenoot Kris Medlen vergeet deze wedstrijd eveneens niet meer. De pitcher gooide zijn eerste complete game. Mede dankzij ‘Chipper’ pakte hij zijn vierde win van deze jaargang en de 69ste van Atlanta.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen