Chicago Bulls lange tijd zonder Joakim Noah

Door

Slecht nieuws voor de Chicago Bulls. Het team van coach Tom Thibodeau zal het de komende tien weken moeten doen zonder center Joakim Noah. Dit nieuws werd bekend gemaakt na het met 110-93 gewonnen duel tegen de Toronto Raptors.

Noah, die woensdagavond gewoon nog meespeelde en elf punten wist te produceren, zal onder het mes gaan voor een duimblessure. Hij liep deze blessure al op 27 november op in het gewonnen duel tegen de Sacramento Kings (96 -85 ),  maar besloot om met zijn duim ingetaped door te spelen. Toch blesseerde hij zich op 4 december opnieuw, in het duel tegen de Houston Rockets (119-116).

,,Voor mij is het heel zwaar om niet op mijn eigen niveau te kunnen spelen,” verklaarde Noah woensdagavond. ,,Het doet pijn wanneer ik speel en trainen ik doe zelfs niet meer. De blessure moet genezen en daarom is dit de beste oplossing. Het is lastig om nu te moeten stoppen nu het juist zo goed gaat met het team, maar voor de lange termijn is dit echt het beste.”

Volgens coach Thibodeau is het tijdelijke verlies van zijn center goed op te vangen. ,,Voor Joakim is dit natuurlijk heel vervelend, maar ik denk dat wij genoeg spelers hebben die tijdens zijn afwezigheid die rol goed kunnen invullen.”

Eerder moesten de Bulls het al een lange tijd doen zonder Carlos Boozer, die voor dit seizoen overkwam van de Utah Jazz. De power forward miste het begin van de competitie vanwege een gebroken pink enspeelde pas op 2 december zijn eerste wedstrijd voor de Bulls.

Noah had deze zomer zijn contract met vijf jaar verlengd voor zestig miljoen dollar bij de Bulls. Dit seizoen was hij goed voor gemiddeld 14,2 punten en 11,7 rebounds per wedstrijd.

Foto: theepochtimes.com

Ook leuk om te lezen