Chicago Blackhawks verliezen na scheidsrechterlijke dwaling

Door

De Chicago Blackhawks, de regerend NHL-kampioen, hebben zaterdagavond een nare nasmaak overgehouden aan hun bezoek aan de San Jose Sharks. Nadat een goal onterecht werd afgekeurd verloren de Blackhawks in overtime na een goal van Sharks-leftwinger Ryan Clowe.

De thuisploeg kwam na negen minuten in de eerste periode op voorsprong door een goal van Clowe. Niet veel later scoorde Jordan Hendry de gelijkmaker voor de bezoekers uit Chicago In de 2e periode liet Antti Niemi, de goalie van de Sharks een redelijk simpel schot onder zijn benen doorglippen en de gemakkelijke rebound werd door Viktor Stalberg netjes binnengewerkt. De 2-1 voorsprong voor de Blackhawks leek een feit. De referee beek echter al afgefloten te hebben omdat hij dacht dat de Sharks goalie de puck al onder controle had op het ijs.

Omdat er in het restand van de reguliere speeltijd verder niet meer werd gescoord moest de beslissing vallen in overtime. Na een solide aanval van de Sharks eindigde de puck bij Ryan Clowe en hij werkte de puck met een strak schot binnen.

Door dit zure verlies blijft Chicago tweede in de Central Division achter de Detroit Red Wings die wel wisten te winnen en hierdoor weer een punt uitlopen op hun rivaal in de central division.

Bron Foto: wayoffside.wordpress.com

Ook leuk om te lezen