CHICAGO BLACKHAWKS PAKKEN DE CUP!

Door

2013 NHL Stanley Cup Final - Game Six


Wat. Een. Finish.
Halverwege de derde periode leek een treffer van Milan Lucic de Boston Bruins een Game 7 in Chicago te bezorgen. De Blackhawks, die aan het slot van de wedstrijd dan eindelijk alle schroom van zich afwierpen, maakten via Bryan Bickell met nog 76 tellen op de klok alsnog gelijk.

Iedereen hield al rekening met opnieuw overtime, zo niet Dave Bolland. Met nog een minuut op de klok zorgde hij voor de niet meer verwachte 3-2 zege en de 4-2 eindstand in de series. De Chicago Blackhawks winnen dankzij de late comeback hun tweede Stanley Cup in vier seizoenen.

Winger Patrick Kane werd winnaar van de Conn Smythe Trophy voor beste speler in de play-offs. Even leken de sterren van de ‘Hawks verstek te laten na een goed regulier seizoen, maar Kane toonde aan hoe clutch hij is en scoorde 9 goals en 10 assists. Hij versloeg onder meer teamgenoot Bickell en de Bruins Lucic, Krejci en Rask in de strijd om deze felbegeerde trofee.

Voor de Bruins is het verlies van gisteravond zuur. Het grote verhaal van hun play-off run was de magistrale ontsnapping tegen de Maple Leafs, toen ze in de laatste twee minuten van game 7 zelf twee keer scoorden en uiteindelijk via overtime met de serie aan de haal gingen. Nu staan ze in het beslissende duel aan de andere kant van het drama en zullen fans zich afvragen waar het mis ging.

Met deze spectaculaire finale komt een einde aan een roerig NHL-seizoen, dat veel te laat begon, werd geopend door een ongekende run van de Blackhawks en ook werd afgesloten met een run van de Blackhawks. Komende zondag 30 juni zal de draft worden gehouden in New Jersey en enkele dagen begint alweer free agency, op weg naar een nieuw seizoen eind september.

Meer over de Stanley Cup Finals en een uitgebreid portret van Conn Smythe-winnaar Patrick Kane vind je komende week in ons digitale Sport Amerika Magazine.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen