Chargers kunnen Patriots niet stoppen

Door

De New England Patriots speelden zondagnacht hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Net als de voorgaande negen thuiswedstrijden wisten de Pats ook deze wedstrijd in winst om te zetten. De San Diego Chargers werden met 35-21 aan de kant gezet.

Quarterback Tom Brady had weer een enorm belangrijk aandeel in de zege. Waar hij vorige week tegen de Miami Dolphins nog de 500 yards passeerde, kwam hij deze avond tot 423 yards. Daarnaast was hij goed voor drie touchdown passes. Daarnaast kwamen 31 van zijn 40 passes aan en was deze ‘400+ yards’ avond de derde in de loopbaan van de quarterback.

De cijfers die de Patriots na twee wedstrijden kunnen voorleggen zijn indrukwekkend: Ze scoorden al 72 punten en zijn de 1100 yards voorbij in offense.

Waar de Chargers in het eerste kwart nog mee konden komen (7-7 stand), namen de Patriots daarna het heft in handen in het Gilette Stadium. De ploeg uit San Diego hielp daar aan mee door voor vier turnovers te zorgen, waaronder twee interceptions gegooid door quarterback Phil Rivers.

De Chargers-quarterback gooide verder 378 yards en twee touchdownpasses. ,,Ze waren vandaag gewoon te goed voor ons. Elke fout van ons werd keihard afgestraft. Aan het begin van het vierde kwart had ik nog hoop op een goed resultaat, maar dat verdween daarna weer snel,” aldus een teleurgestelde Rivers.

Met nog 13:33 op de klok kwamen de Chargers inderdaad terug tot 20-13. Hierna namen de Patriots een risico door op 4th down ervoor te gaan. Het bleek een verkeerde gok te zijn, aangezien Brady niet de bal bij Deion Branch wist te krijgen.

De Chargers leken daarom op weg naar de gelijkmakende touchdown. Echter, zo’n drie plays later zorgde Jerod Mayo voor een fumble. Vier plays daarna wist Brady Rob Gronkowski wel te bereiken voor een touchdown en scoorde Danny Woodhead daarna een 2-punt conversie.

In plaats van een gelijke stand werd het dus 28-14 en dat bleek teveel gevraagd voor de Chargers.

Volgende week kan de ploeg van headcoach Norv Turner in het eigen Qualcomm Stadium op zoek gaan naar de tweede overwinning wanneer de Kansas City Chiefs op bezoek komen, terwijl de Patriots de Buffalo Bills treffen.

Foto:

Ook leuk om te lezen