Chargers guard Kris Dielman na negen jaar met pensioen

Door

Na negen seizoenen in de NFL te hebben gespeeld houdt offensive lineman Kris Dielman het voor gezien. De guard, die zijn hele carriere voor de San Diego Chargers speelde, miste de laatste tien wedstrijden van het afgelopen seizoen met een hersenschudding.

Chargers president Dean Spanos prees Dielman in verklaring op de team website: “Kris speelde football zoals het gespeeld hoort te worden. Hij was een old-school speler. Zijn leven staat in het teken van familie en football, en vandaag maakt hij de keuze om zijn familie de hoogste prioriteit te maken, zoals het hoort, en ik respecteer hem voor die beslissing. Kris kan terugkijken op een carrière om trots op te zijn, en wij zijn trots op hem.”

Dielman liep de hersenschudding op op 23 oktober 2011 tijdens de wedstrijd tegen de New York Jets,  die de Chargers verloren met een score van 27-21. Op de vlucht naar huis kreeg Dielman een generaliseerde toeval, een soort epileptische aanval, en moest na de landing door een ambulance worden afgevoerd.

“Ik hou van football, en ik heb het alles gegeven wat ik heb. Ik moet me nu op mijn toekomst en de kwaliteit van mijn leven richten,” zei de 31-jarige Dielman. “Ik wil de Chargers bedanken voor het waar maken van mijn droom om in de NFL te spelen.”

Na afloop van het seizoen gaf Dielman nog aan te hopen in 2012 gewoon weer op het veld te staan. Met zijn beslissing om toch de sport de rug toe te keren laat hij het laatste jaar van zijn contract ter waarde van 5,5 miljoen dollar liggen, maar gezien de klap die zijn gezondheid heeft gekregen tijdens de wedstrijd tegen de Jets zal niemand beweren dat dit niet de juiste keuze is.

Naast zijn vertrek zijn left tackle Jared Gaither en center Nick Hardwick aanstaande free agents, waardoor de Chargers veel werk voor de boeg hebben om hun offensive line enigszins in tact te houden.

Foto: Getty Images.

Ook leuk om te lezen