CFB Update: Urban Meyer: “Ik was depressief”

Door

Mississippi State Bulldogs v Florida Gators

Tegenwoordig is Urban Meyer hoofdcoach van de Ohio State Buckeyes, maar tot 2010 was hij jarenlang (met succes) de leidinggevende bij de Florida Gators. Met die ploeg won Meyer in 2008 een nationaal kampioenschap, maar toch kwam zijn dienstverband in 2010 tot een abrupt einde toen hij wegens gezondheidsklachten zijn ontslag indiende.

Het was al bekend dat Meyer’s gezondheidsklachten voor een groot deel het gevolg waren van langdurige stress, maar in het programma Real Sports with Bryant Gumbel van HBO doet Meyer een boekje open over zijn laatste jaren bij Florida. De uitzending is dinsdag 23 september te zien in Amerika, maar HBO gaf iedereen al een preview door een kort deel van het interview online te zetten.

Hierin geeft Meyer aan dat hij ‘mentaal gebroken’ was en ook gaf hij toe dat hij depressief was. Volgens de coach zelf was dit het gevolg van zijn mentaliteit en zijn verslaving aan winnen, zijn team was dusdanig succesvol dat hij zichzelf tot het uiterste dreef om het succes vast te houden. Over het kampioenschap van 2008 zegt Meyer: “Ik was in paniek, ik kon er niet van genieten. Ik dacht bij mezelf: we hebben nu gewonnen, nu moeten we het nog een keer doen. Dus ik deed de deur dicht en begon direct verder te gaan met het recruiten van spelers. Ik probeerde te genieten, maar het lukte niet.”

Winston vanaf maandag terug bij Seminoles

Jameis Winston domineerde afgelopen week de headlines vanwege zijn schorsing. Florida State besloot hem op het laatste moment voor de hele wedstrijd tegen de Clemson Tigers te schorsen maar toch wisten de Seminoles met de hakken over de sloot te winnen.

Daarnaast zal de schorsing niet nog verder verlengd worden, dit bevestigde Florida State-coach Jimbo Fisher na afloop van de wedstrijd: “Hij (Winston) zal maandag terugkeren bij de selectie en is vanaf dan weer onze eerste quarterback.”

De schorsing was alweer het zoveelste incident rond Winston, maar volgens ploeggenoot Rashad Greene maakt de ploeg zich geen zorgen: “Jameis is geen klein kind. Hij is een geweldige persoonlijkheid die er van houdt om soms een grapje uit te halen. Zo is hij nu eenmaal en dat gaan wij niet proberen te veranderen. Je moet alleen wel uitkijken wat je in het openbaar zegt en doet.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen