CFB Extra Point: Feest in de Magnolia State & verdriet in Texas

Door

Kentucky football is relevant again!

Louisiana Monroe v Kentucky

De University of Kentucky staat in de sportwereld vooral bekend als basketbaluniversiteit. Jaar in jaar uit leveren de Wildcats de beste NBA-prospects af en ook doen ze bijna jaarlijks mee om het kampioenschap. Vooral in de SEC is Kentucky vaak, samen met Florida, veruit de beste ploeg.

Dit was echter in het football lang niet het geval, in de ijzersterke SEC was Kentucky al een aantal jaren het lelijke eendje. Maar sinds Mark Stoops, de jongere broer van Oklahoma-coach Bob Stoops, de hoofdcoach is lijkt ook het football eindelijk weer een relevante rol te gaan spelen.

Vorig seizoen won Kentucky slechts twee wedstrijden, maar dit seizoen hebben de Wildcats al een 5-1 record en versloegen zij onder andere South Carolina en werd er pas na drie verlengingen verloren van de Florida Gators.

De tweede helft van het seizoen zal moeten laten zien in hoeverre deze opmars serieus valt te nemen. Komende week gaat de ploeg van Stoops op bezoek bij LSU, en één week later ontvangen zij dan in eigen huis #1 Mississippi State. Zolang wide receiver Javess Blue dit soort ballen blijft vangen maakt de ploeg in ieder geval wel een kans:

Ook leuk om te lezen