College Football Gameday nummer 13: een waanzinnige finale’

CFB 3-on-3: Problemen in de Big Ten

Door

2. De resultaten van de Michigan Wolverines zijn niet om over naar huis te schrijven. Er werd weliswaar gewonnen van twee zwakkere ploegen, maar tegen sterkere tegenstanders lieten de Wolverines het afweten, met als laatste hoofdstuk de nederlaag tegen de Utah Utes. Brady Hoke kan dus maar beter vertrekken bij de Wolverines.

Utah v Michigan

MM: Wie Michigan heeft zien spelen de laatste tijd weet waar het aan ligt. Niet zo zeer aan Brady Hoke, meer aan de kwaliteit van zijn ploeg. Het is altijd makkelijk om de coach de schuld te geven van het niet presteren van een team. Het blijven jonge jongens die onder immense druk staan om het goed te doen. Zeker in Michigan. Geef Hoke de tijd en het komt vast goed.

JZ: Oké, over de Big Ten gesproken, de status van Michigan is momenteel natuurlijk wel zorgelijk. De toekomst van Devin Gardner hebben ze vakkundig om zeep geholpen en er zit volstrekt geen lijn in. Brady Hoke zei ‘n jaar geleden dat Notre Dame vanaf 2015 niet meer tegen Michigan wilde omdat ze bang waren, om vervolgens NUL punten te scoren tegen de Irish. Die zullen blij zijn zo’n zwakke tegenstander te ontlopen. Hoke is all talk, no game. Ze zijn beter af als hun recruits alvast weten wie zijn opvolger is.

MvD: Michigan is een team dat elk jaar mee hoort te spelen om prijzen en beschikt wel degelijk over veel talent. Het is de taak voor een coach en zijn staf om die talenten ook op het veld goed te laten presteren. Toen Brady Hoke in 2011 bij de Wolverines kwam, behaalde hij met een record van 11-2 de Sugar Bowl. Sindsdien werd er steeds meer verloren, en ook dit seizoen lijkt het weer zwaar te worden. Als Hoke nog niet verder in het seizoen op straat wordt gezet, dan wel aan het einde van het seizoen.

Ook leuk om te lezen