College Football Gameday nummer 13: een waanzinnige finale’

CFB 3-on-3: Problemen in de Big Ten

Door

1. Het gedrag van Florida State-quarterback Jameis Winston is alles behalve onbesproken. Hij was verdachte in een verkrachtingszaak, is opgepakt voor diefstal in een supermarkt en schreeuwde onlangs nog de viral tekst ‘F**k her right in the p***y’ op de campus van FSU. Kortom: Het gedrag van Jameis Winston boort zijn eigen Heisman-kansen de grond in. 

Citadel v Florida State

Mark Meijering (MM): Niet alleen zijn kansen op een Heisman trophy boort hij met zijn gedrag buiten het veld de grond in. Ook zijn kansen op een hoge draft klassering voor de NFL komt in het gevaar. Gezien de vele schandalen de laatste tijd in de NFL zitten de eigenaren niet te wachten op het gedrag van Winston. Uiteindelijk zou het moeten gaan om zijn sportieve prestaties in de hele Heisman discussie. We weten allemaal dat die vlieger niet op gaat. Vraag dat maar aan Reggie Bush.

Jules Zane (JZ): Ik denk eerder dat Winston zijn kansen op de hoogste draftplek vergooid, dan dat dit ‘m zijn tweede Heisman kost. Er laten vooralsnog een aantal speler, zoals Amari Cooper, veel mooiere dingen zien, dus zelfs op puur spelniveau mag Jameis wel een tandje bijzetten. Zijn gedrag – totaal onvolwassen en zich volstrekt onbewust van enige schuld – zal NFL-teams echter doen fronsen, zeker omdat die mogelijke verkrachtingszaak maar niet uit het nieuws wil verdwijnen

Merlijn van Dierendonck (MvD): In zekere zin, ja. De situatie waar Winston zich in heeft gewerkt, is zeker van invloed op een nieuwe Heisman-trofee. Wat een hoge draft klassering betreft: de quarterback beschikt over uitzonderlijk talent, en er zijn tenslotte wel weer meer NFL-sterren met off field issues. Daarnaast komt ook nog eens dat nog helemaal niet zeker is dat Winston zich beschikbaar stelt voor de NFL draft van 2015. Het enige wat Jameis Winston nu nog kan doen om zijn kans op de Heisman niet nog meer te verkleinen, is topprestaties leveren op het veld voor de Florida State Seminoles.

Ook leuk om te lezen