Celtics zijn blij met terugkeer ‘KG’

Door

De Boston Celtics hebben weer de beschikking over hun center Kevin Garnett. Vanwege een kuitblessure miste hij de afgelopen negen wedstrijden voor het team uit de Beantown, maar maakte maandagavond weer zijn rentree in het duel met de Orlando Magic. Mede dankzij ‘KG’ wonnen de Celtics maandagavond met 109-106 en blijven hiermee de onbetwiste leider in de Eastern Conference.

De wedstrijd maandagavond in de TD Banknorth Garden was er een tussen de nummer een en de nummer vijf in de Eastern Conference. Bij de thuisploeg werd de terugkeer van Garnett met luid gejuich ontvangen. ,,We zijn een totaal andere ploeg zonder Kevin, dat is gewoon zo,”gaf Celtics-aanvoerder Paul Pierce voor de wedstrijd al aan. ,,Je kan de rol van Kevin niet vervangen. Hij voegt zoveel toe aan ons team.”

Garnett was bij zijn terugkeer goed voor 19 punten en 8 rebounds. Maar zijn belangrijkste bijdrage was de steal die hij maakte met nog slechts 16 seconden op de klok. ,,Het was heerlijk om weer terug te keren. De laatste twee weken waren echt verschrikkelijk. Geblesseerd zijn is niet een van mijn favoriete bezigheden om eerlijk te zijn. Ik heb hard gewerkt aan een terugkeer en daarom was ik blij dat ik vanavond weer kon spelen en mijn team kon helpen waar nodig,” aldus ‘KG’.

Voor de Magic was Dwight Howard de man in vorm met 33 punten en 13 rebounds. Het mocht niet baten, aangezien de Celtics maar liefst zestig procent van alle schoten raak gooiden. ,,Het lukte nooit één moment in de wedstrijd om ze tegen te houden,” gaf Magic-coach Stan Van Gundy na afloop teleurgesteld toe. ,,Ik ben er logischerwijs niet tevreden mee, er zal wat moeten veranderen. We zullen deze wedstrijd terugkijken en hopelijk kunnen we er dan van leren.”

Voor beide ploegen staat er woensdag een thuiswedstrijd op het programma. De Celtics ontvangen dan de Detroit Pistons, terwijl de Magic bezoek krijgen van de Philadelphia 76ers.

Zie hieronder de samenvatting van het duel tussen de Magic en de Celtics van maandagavond.

Foto:

Ook leuk om te lezen