Celtics verslaan Knicks dankzij driepunter Allen

Door

Ray Allen nam zijn schot zoals altijd met een perfecte vorm. De schutter ging recht omhoog en liet de bal los op zijn hoogste punt. Er leek geen twijfel over mogelijk, de bal ging ringloos raak en aan de andere kant kon Camerlo Anthony de wedstrijd niet terug pakken. De Boston Celtics wonnen met 87-85 van de New York Knicks in de eerste wedstrijd van de play-offs.

Coach Rivers zag twee helden aan het eind van de wedstrijd: ,,Ray (Allen) is de held met zijn schot. Paul (Pierce) is de held door zijn pass. Het was een geweldig voorbeeld van een groep spelers die niet de held spelen, maar vertrouwt op de aanval die we bedacht hebben.”

Allen was topscorer voor de Celtics met 24 punten. Paul Pierce zorgde voor 18 punten en Kevin Garnett maakte de prestaties van het trio compleet met 15 punten en 13 rebounds.

Voor de Knicks was Amar’e Stoudemire goed voor 28 punten en 11 rebounds. Carmelo Anthony had er 18, maar speelde slechts 2 minuten in het eerste kwart door foutenlast. Daarnaast miste de forward 10 van zijn 11 schoten in de tweede helft.

Een groter probleem voor New York is de blessure van Chauncey Billups. Met nog 51 seconden te spelen verrekte Billups zijn linker knie of heup spier. Billups over de blessure: ,,Ik ging naar de basket en terwijl ik wilde afzetten voelde het alsof mijn been het begaf. Ik heb nu erg veel pijn, maar dat valt te verwachten.” Het is nog onduidelijk of de point guard in de tweede wedstrijd zal kunnen spelen.

De New York Knicks toonden in de eerste wedstrijd dat het geen gemakkelijke serie zal worden voor de Celtics. Tot laat in de wedstrijd ging het gelijk op en de winst had ook naar het team uit New York kunnen gaan.

De volgende ontmoeting tussen de twee teams is dinsdag, wederom in de TD Garden in Boston.

Zie hier de samenvatting tussen de Knicks en de Celtics.

Foto: theepochtimes.com

Ook leuk om te lezen