Celtics te sterk voor Spurs

Door

De Boston Celtics namen vannacht een goede stap richting de eerste plek in het oosten. De Celtics wonnen aan de hand van uitblinker Rajon Rondo, 22 punten en 14 assists, met 107-97 van de Spurs in San Antonio.

Voor de Celtics was het slechts de tweede overwinning in vijf wedstrijden en voor de Spurs was het de vijfde nederlaag op rij. Dit betekent de slechtste serie wedstrijden achter elkaar voor de ploeg uit San Antonio sinds 1997. Destijds werden er zes wedstrijden achter elkaar verloren.

Lichtpuntje voor de thuisploeg was de rentree van Tim Duncan, die goed was voor 20 punten en 13 rebounds.

De aanvoerder van de Celtics, Paul Pierce, 21 punten en 11 rebounds, ziet een goed begin richting de play-offs: ,,Dit was een goede plek om wat momentum te pakken. Welke plek is beter dan bij het beste team uit de NBA weer op gang proberen te komen.”

De eerste plek in de NBA lijkt met de vijf verliezen op rij langzaam weg te glippen voor de Spurs. Manu Ginobili wil de eerste plek behouden: ,,Natuurlijk willen wij nummer één zijn. We willen het niet weggeven alleen maar omdat we het leuk zouden vinden om de underdog te zijn. We willen winnen en onszelf in hele goede positie stellen.”

Voor het team uit Boston was Jermaine O’Neal na lang blessureleed weer terug. De center scoorde 5 punten in 11 minuten. Het verloor ogenschijnlijk gelijk weer een andere center in Nenad Kristic die de wedstrijd verliet met een nog onbekende knieblessure.

Ook is het nog wachten op Shaquille O’Neal die nog altijd aan de kant zit.

De Celtics zijn het enige team, dit seizoen, die alle wedstrijden van de Spurs hebben gewonnen. Met 52-22 blijft het team tweede in het oosten achter de Chicago Bulls, die een 54-20 record hebben. Vanavond wacht het team opnieuw een moeilijke wedstrijd in Atlanta tegen de Hawks.

De Spurs blijven met 57-18 eerste in het westen en de NBA, maar zien de Lakers dichterbij komen. Vanavond probeert het team een overwinning te pakken in Houston tegen de Rockets.

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Spurs.

Foto: sportofboston.com

Ook leuk om te lezen