Celtics nemen revanche tegen Lakers

Door

Voorafgaande aan het duel zondagavond tussen de Boston Celtics en de Los Angeles Lakers keek iedereen terug naar het laatste duel tussen beide ploegen. Dat vond plaats afgelopen seizoen, toen de Lakers in eigen huis de Celtics versloegen in game 7 van de NBA Finals. Zondagavond waren de rollen omgedraaid, want de ploeg van coach Doc Rivers versloeg de thuisploeg met 109-96.

Celtics-captain Paul Pierce had vooraf nog aangegeven dat hij niet zijn teamgenoten extra zou gaan motiveren voor dit duel in Staples Center. Het bleek ook niet nodig, want ook zonder deze woorden presteerden de Celtics uitstekend. Pierce was goed voor 32 punten, terwijl ook Kevin Garnett (18 punten) en Ray Allen (21) het naar behoren deden.

Na afloop wilde Pierce wel aangeven dat hij het een bijzonder duel vond. ,,Natuurlijk, wij hebben hier vorig jaar de titel verloren, dat blijft je toch achtervolgen. Daarom is het zo goed dat we vandaag hier wisten te winnen.”

De aanvoerder van de Lakers, Kobe Bryant, was in topvorm met 41 punten. Toch bleken de Lakers teveel afhankelijk van hun guard, die zondag tevens zijn 27000e punt van zijn gehele loopbaan wist te noteren. ,,Ik denk dat de jongens er van balen, maar dat lijkt mij logisch. Ze moeten dat zijn,” vond Bryant. ,,We spelen niet goed tegen de topploegen uit de NBA, dus ik denk dat het nuttig zal zijn om een keer goed te kijken waar we ons moeten verbeteren. Want dat is een ding dat zeker is: we moeten veel beter gaan spelen.”

Dankzij de nederlaag staan de Lakers (33-15) nu 7,5 wedstrijd achter op de leiders in de Western Conference, de San Antonio Spurs. De Celtics daarentegen blijven bovenaan de Eastern Conference staan met een 36-11 record.

Zie hier de samenvatting van het duel tussen de Celtics en de Lakers.

Foto: beloblog.com

Ook leuk om te lezen