Celtics maken korte metten met postseasondroom Knicks

Door

Roemloos en kansloos. De Boston Celtics hebben de New York Knicks in heldere taal laten weten dat zij nu niets te zoeken hebben in de playoffs. De hereniging met het smakelijke toetje van de competitie was van korte duur voor de Knicks, want het team van Doc Rivers maakte korte metten met ze.

Wat was the Big Apple in jubelstemming op 3 april. Sinds 2004 bereikte de franchise weer eens de postseason. Coach Mike D’Antoni loodste de Knicks naar de zesde plaats in het oosten, wat resulteerde in een klassieke match up tegen Boston.

En de Knicks zagen kansen, want hun eigen versterkte selectie, met Carmelo Anthony en Chauncey Billups, eindigde sterk, terwijl Boston sinds eind februari nogal onvoorspelbaar presteerde. Ook al wist D’Antoni dat de Knicks tijdens het reguliere seizoen 4 keer op de oversizede broek hadden gehad van hun playoff-opponent.

De harde les is in één zin samen te vatten: een eenheid won van een stel goede basketballers. Want Boston bleef opnieuw ongeslagen. Vooral in de vijandige Madison Square Garden overtuigde zij. In de eigen Garden pakte zij tot tweemaal toe in extremis de overwinning. Pech voor New York, maar wel symptomatisch voor de onverzettelijkheid van de ploeg van Rivers.

,,Als we 100 procent fit waren geweest dan had ik het nog wel willen zien, dan had de serie wellicht langer geduurd. Maar dat zullen we nooit meer te weten komen”, aldus Amar’e Stoudemire over het lichamelijk gekwakkel van hem zelf en Billups.

Net zoals in de eerste partij in New York wisten de Bostonians al gauw een comfortabele voorsprong te pakken. Met rust moesten de Knicks al 17 punten goed maken (55-38). Uitspelen leek het devies voor de gasten. Zeker toen zij in het derde kwart uitliepen naar 64-41.

Maar in tegenstelling tot game 3 heerste Boston niet 4 kwarten lang. De Knicks lieten zich niet opnieuw naar de slachtbank leiden en knokten zich na de hervatting terug in de wedstrijd.

Carmelo Anthony scoorde in deze periode veel van zijn 32 punten. Daarbij kreeg hij steun van Stoudemire en Anthony Carter.

Na 40 minuten basketbal waren de Celtics weer in zicht. Verder dan de 84-80 liet Boston het niet komen. Paul Pierce, Rajon Rondo , Kevin Garnett en Ray Allen snapten allen wat er van ze verwacht werd. Het kwartet besliste vervolgens de wedstrijd: 101-89. Uitblinkers waren Garnett (26 punten, 10 rebounds) en Rondo (21 punten, 12 assists).

,,Wat je vanavond zag was ons seizoen in een notendop. Als we goed spelen, dan spelen we goed, maar soms laten we dat los. Gelukkig herstelden we ons dit keer op tijd”, zei Rivers over de inzinking van zijn team.

Voor Boston was het de eerste sweep in de ’post’ sinds de 3-0 op Indiana in1992. In de halve finales in de Eastern Conference treft zij zeer waarschijnlijk Miami Heat, die met 3-1 voor staat tegen de Philadelphia 76ers.

Zie hier de samenvatting tussen de Celtics en de Knicks

Foto: bballnewz.com

Ook leuk om te lezen