Celtics inspireren Knicks tot betere defense

Door

Je zou het misschien niet gelijk zeggen, maar de defense van de New York Knicks is flink verbeterd ten opzichte van vorig seizoen. Gemiddeld incasseert de ploeg nu 12 punten minder per wedstrijd. Oorzaak van een betere D ligt in de smadelijke 4-0 nederlaag in de eerste ronde van de playoffs tegen de Boston Celtics.

Althans, dat is de uitleg van Carmelo Anthony. Deze sweep – vooral in de Madison Square Garden was het verschil groot en kregen de Knicks 107 punten gemiddeld tegen in twee duels – heeft volgens de forward inspiratie gegeven om het defensief over een andere boeg te gooien. ,,Ik denk wel dat wij dat dat verlies in ons achterhoofd hebben”, aldus Melo die nog altijd geïrriteerd raakt over de manier waarop zijn ploeg werd uitgeschakeld. ,,Ik heb er een persoonlijke vendetta mee, want ik werd er gek van om er over te horen.”

En de cijfers bewijzen dat Anthony gelijk heeft. In 2010-2011 behoorden de Knicks tot de absolute defensieve laagvliegers. In 82 reguliere competitiewedstrijden ging gemiddeld 105,7 punten door hun basket. Dat leverde een gedeelde 27ste plaats in de NBA op – ex aequo met de Golden State Warriors. Alleen de Phoenix Suns en de Minnesota Timberwolves presteerden op dat vlak nog beroerder.

Na 11 wedstrijden – een zesde van het seizoen – kan New York een veel beter rapportcijfer laten zien. Met het vannacht verloren duel tegen de Memphis Grizzlies (94-83) meegenomen, krijgt de ploeg van Mike D’Antoni 93,7 punten tegen. Dat is overall gezien een twaalfde plek in de league. Opvallend genoeg vallen de Knicks tot nu toe aanvallend tegen.

,,De laatste vijf wedstrijden hebben we het geweldig gedaan. Teams scoorden hierin gemiddeld 92 punten tegen ons. Nu moeten we er voor zorgen dat onze offense beter wordt dan onze defense. We beginnen ons comfortabeler te voelen in onze defensie. We vertrouwen elkaar meer”, zei Melo voor het treffen met de Grizzlies, waarin hij geblesseerd het parket verliet.

Foto: philly.com

Ook leuk om te lezen