Celtics in eigen huis onderuit tegen 76ers

Door

Philadelphia 76ers @ Boston Celtics 88-79

Ook Rajon Rondo en de thuisspelende Celtics hebben de Sixers geen tweede verliespartij in het pre-season kunnen aansmeren. De van de Golden State Warriors overgekomen driepuntspecialist Dorell Wright maakte zondag 20 punten voor Sixers, die hun laatste vier wedstrijden in het voorseizoen wisten te winnen.  Andere nieuweling Nick Young had met 15 punten ook een flink aandeel in de zege van de ploeg uit Philadelphia. Weer een andere aanwinst, Andrew Bynum, speelde vanwege knieproblemen nog niet voor de Sixers.   Jeff Green en Rondo waren in Boston beide goed voor een double-double met 12 punten en respectievelijk 12 rebounds en 12 assists. Kevin Garnett en Paul Pierce hadden een lastige avond. De oude garde van de Celtics scoorde slechts 8 punten per persoon.


San Antonio Spurs @ Orlando Magic 100-104

Nieuwbakken Magic coach Jacque Vaughn heeft zijn voormalig werkgever zondagavond een nipte nederlaag aangesmeerd.  Vaughn speelde zijn laatste drie seizoen in de NBA voor de Spurs en was daarna tot deze zomer assistent van Greg Popovich. Een rookie hielp de jongste head coach in de NBA aan de zege. De Canadese forward Andrew Nicholson, als 19e gedraft, was topscoorder met 18 punten en maakte net als in voorgaande wedstrijden een prima indruk.  Ook Glen Davis en JJ Redick hielpen met 17 en 14 punten flink mee om de overwinning in Orlando te pakken. Bij de Spurs speelde alle sterren (kort) mee, maar het was Danny Green die met 13 punten zoals wel vaker dit voorseizoen de meeste punten scoorde.


Denver Nuggets @ Oklahoma City Thunder 101-108

De Thunder speelden voor het eerst sinds de Finals weer met hun vaste starters en wonnen daarmee zondag thuis van de Nuggets. Kevin Durant, Serge Ibaka en James Harden waren gedeeld topscoorder voor Oklahoma met 16 punten. Niemand bij de Thunder speelde meer dan dertig minuten waardoor vooral de reserves onder leiding van Harden een groot aandeel in de zege hadden.  Bij de Nuggets werd minder geroteerd waardoor Danilo Gallinari voor 26 punten kon tekenen.  Point guard Ty Lawson had een double-double voor Denver met 17 punten en 11 assists en Andre Iguadola vulde ondanks een mindere schietavond het scorebord. Hij tekende voor 7 punten, 10 rebounds, 6 assists, 3 steals en een blok.

 

Ook leuk om te lezen