Celtics gokken op revanchegevoel ‘Big Three’

Door

Terwijl komende nacht de Dallas Mavericks mogelijk beslag leggen op de NBA titel is bij een andere grootmacht alweer de focus gericht op volgend seizoen. In Boston zal volgend seizoen ‘the Big Three’ weer een gooi gaan doen naar die felbegeerde achttiende titel.

Dat Kevin Garnett en Paul Pierce in Boston zouden blijven stond al vast. KG heeft nog een contract voor één seizoen terwijl die van captain Pierce nog drie jaar doorloopt. Deze week maakte het derde lid, Ray Allen, ook bekend te zullen terug keren.

De 35-jarige Allen ondertekende aan het begin van vorig seizoen een tweejarig contract, echter met de toevoeging dat Allen zelf mocht beslissen of hij een tweede jaar zou door willen. ,,Ik heb daar eigenlijk geen moment over getwijfeld,” liet Allen deze week weten. ,,De Celtics zijn echt mijn team geworden en ik heb absoluut geen intentie om ergens anders heen te gaan. Daarnaast wil ik graag onderdeel zijn van een team die nog een titel gaat binnenhalen.”

‘The Big Three’ ontstond in de zomer van 2007 in Boston, toen Ray Allen (Seattle Supersonics) en Kevin Garnett (Minnesota Timberwolves) de overstap maakten richting Beantown. In combinatie met Paul Pierce ontstond ‘the Big Three’ en het bleek een garantie voor succes: in het eerste jaar werd direct de NBA titel gepakt.

Een nieuw succesvol tijdperk leek geboren, alleen stokte de prijzenregen meteen direct na de eerste titel. In 2010 kwamen de Celtics nog heel dichtbij, maar werd in Game 7 van de NBA Finals de titel verloren tegen de Los Angeles Lakers. Dit seizoen bleken de Miami Heat met 4-1 te sterk in de halve finale van de Eastern Conference playoffs.

De Celtics kregen het verwijt een te oude ploeg te hebben. Captain Pierce bestrijdt dat. ,,We willen laten zien dat we het nog kunnen,” liet Pierce weten in een reactie over het intact houden van de drie sterspelers. ,,Hoewel het einde van mijn carrière dichterbij komt, denk ik daar nog niet aan. Het enige wat ik voor komend seizoen wil is die achttiende titel. En ja, dat is mogelijk met deze ‘oude’ ploeg, alleen het is aan ons om dat te laten zien. ”

Foto: adamducharme.com

Ook leuk om te lezen