‘Cavs geven Irving geen maximaal contract’

Door

Golden State Warriors v Cleveland Cavaliers

Kyrie Irving hoeft komende zomer geen maximaal contractvoorstel te verwachten van het management van de Cleveland Cavaliers. Dat meldt tenminste de New York Daily News. Volgens bronnen rondom het team zouden de Cavs Irving, die in zijn eerste drie seizoen tweemaal werd verkozen tot het All-Star team, geen leider vinden. Ook zou Irving zijn teamgenoten niet beter maken.

Dit zou David Griffin, de nieuwe general manager van de Cavs, er toe bewogen hebben afstand te doen van een contractvoorstel waarin de sterspeler het maximale kan gaan verdienen. “Ze hebben hem veel te veel verantwoordelijkheden gegeven”, aldus de bron tegenover de krant. “Jonge spelers moeten dat verdienen en niet in de schoot geworpen krijgen. Dat hebben we als team te veel gedaan.”

Volgens de New York Daily News zou eventuele onenigheid over het ontbreken van een maximaal contractvoorstel ervoor kunnen zorgen dat Irving Cleveland zou kunnen verlaten. In NBA-cirkels worden vraagtekens gezet bij de berichten. Over het algemeen wordt Irving gezien als een max-contract speler. Statistiekengoeroe Nate Silver opperde dit weekend echter dat de jonge point guard wellicht het geld ook nog niet waard is.

Zelfs als Cleveland Irving het maximale contract aanbiedt, wil dat nog niet zeggen dat de All-Star het aanneemt. Het laten aflopen van zijn contract kán namelijk lucratiever zijn omdat hij dan een heel nieuwe verbintenis kan tekenen. “Het zal spannend zijn. Ik zal dan de beste beslissing maken voor mij en mijn familie. Dat is waar het op neer komt”, zei Irving daar in April over.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen