Cavaliers schakelen Bulls uit in Chicago

Door

New York Knicks v Cleveland Cavaliers

Met een 3-2 voorsprong gingen de Cleveland Cavaliers op jacht naar een plekje in de Eastern Conference Finals in het United Center in Chicago. De series werd getekend door bizarre buzzerbeaters, intense duels en slordig basketball. Dat was in Game 6 niet anders, hoewel het niet zo spannend was als gehoopt. De Cavaliers pakten de winst met ruime cijfers: 94-73.

#OnToTheNextRound

Een video die is geplaatst door JR Smith (@teamswish) op

Het eerste kwart was spectaculair met een stand van 33-31. Daarna lukte er echter nog maar weinig voor de thuisploeg. In de overige drie kwarten scoorden de Bulls respectievelijk dertien, zestien en wederom dertien punten. In totaal gingen er ook maar dertig van de tachtig schotpogingen raak.

In een duel waarin veel vuurwerk werd verwacht van de supersterren blonken juist roleplayers uit voor de Cavaliers. Zo mocht Matthew Dellavedova, die bezig is met een uitstekende play-offs, zich topscorer noemen voor de Cavs met negentien punten. De guard speelde veel minuten, nadat Kyrie Irving was uitgevallen met een knieblessure. Irving verwacht het volgende duel niet te missen.

LeBron James, die in het vijfde duel nog goed voor 38 punten, kwam niet verder dan vijftien punten. The King raakte slechts zeven schoten, maar was wel belangrijk voor zijn ploeg met elf assists en negen rebounds. Het was genoeg om door te gaan naar Conference Finals. Na afloop toonde James zich dan ook een tevreden over de prestaties van zijn team:

“De jongens werken hier elke dag keihard voor. Ik ben verrast hoe sommige jongens omgaan met het spelen in de play-offs. Dellevedova en Thompson (dertien punten, zeventien rebounds) doen dit voor het eerst, net als Kyrie en Love. Ze willen het goed doen, ze willen de beste zijn en dat is elke dag terug te zien op de training.”

Voor de Chicago Bulls betekent de nederlaag het einde van het seizoen en wellicht ook het einde van een tijdperk. Het is zeer onzeker of coach Tom Thibodeau ook volgend jaar op de bank zit. Rose (veertien punten, zes assists) sprak na afloop zijn liefde uit voor zijn huidige coach, maar het bestuur is erg stilletjes over de situatie. Thibodeau staat in de belangstelling van de New Orleans Pelicans en Orlando Magic, mocht hij het schip moeten ruimen.

The Paint

Noah het beest

Perkins raakt een driepunter

Mirotic met wat WWF moves

Daaropvolgend scoorde Shump een driepunter:

2 Reacties
  1. Bahadir 5 jaar ago

    Helaas, maar alleen Rose en Gasol ‘came to play tonight’. De rest van het team had de figuurlijke strijdbijl er al bij neergelegd. Het is niet anders.

    Volgend jaar een nieuwe kans met hopelijk een Rose die deze stijgende lijn vol zal blijven houden. Jimmy Butler die zich echt zal gaan vestigen als één van de sterren in de NBA. En talenten als Mirotic en met name McDermott die geïntegreerd zullen worden in het team.

    Dat gezegd hebbende denk ik dat de Bulls volgend jaar een vrijwel evengrote kans zullen hebben om tot de Conference Finals te geraken.

  2. Sinan 5 jaar ago

    Wat de Bulls hebben laten zien is mij vies tegengevallen. Dan mogen de vervangers het goed gedaan hebben bij cleveland, maar ze speelden zonder Love, 2 games zonder JR, Kyrie op anderhalf been. Er moet volgend seizoen wel héél veel veranderen bij de Bulls willen ze Cleveland uitschakelen. Ik zie het voorlopig niet gebeuren.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen