Cavaliers krijgen weer #1 Draftpick

Door

2014 NBA Draft Lottery

Het is de Cleveland Cavaliers weer gelukt! In New York vond afgelopen nacht de NBA Draft Lottery plaats, waarin de Cavs weer bovenaan wisten te eindigen. Vorig jaar lukte het ook, maar was de kans veel reëler dan dit seizoen. Met een kanspercentage van 1,7% zorgden de Cavs echter voor een grote verrassing. De nummer twee pick ging naar de Milwaukee Bucks en nummer drie naar de Philadelphia 76ers.

Vorig jaar werd de Lottery dus ook gewonnen door de Cleveland Cavaliers die met hun #1 pick Anthony Bennett kozen. De Canadees maakte in zijn debuutjaar meer persoonlijke fouten dan punten. Cavs-eigenaar Dan Gilbert beloofde vorig jaar nog met zijn zoon niet meer terug te zullen keren bij de Lottery. De Cavaliers kwamen wel terug, alleen bleef de familie Gilbert thuis. General Manager David Griffin vertegenwoordigde de organisatie uit Cleveland.

Grote verliezer waren de Detroit Pistons. De geplaagde organisatie verloor hun draft pick aan de Charlotte Hornets. Dat was vanwege een deal met de Hornets waarin ze Ben Gordon en hun draftpick voor Cory Maggatte ruilden. Doordat de Cavaliers in de top 3 eindigden en Pistons buiten de top 8 vielen moesten ze hun draftpick aan de Hornets geven. Zo verloren de Denver Nuggets ook een van hun twee draftpicks aan de 76ers.

Afgelopen week kregen de talenten de kans om hun skills te laten zien tijdens de Draft Combine. Niet iedereen gaf zich hiervoor op. Zo ontbrak de mogelijke top 3 van de Draft. Wiggins, Parker en Embiid kozen ervoor om hun eigen trainingsschema te volgen. De komende weken zullen teams de kans krijgen om met de spelers te praten.

De vraag is natuurlijk wie de Cavaliers gaan kiezen. Komt Wiggins naar Cleveland, of kiezen ze toch voor Jabari Parker?

In de afgelopen jaren maakten ze onder de toenmalige General Manger Chris Grant vreemde keuzes. Aan debutant David Griffin de taak om de juiste speler naar Cleveland te halen. Daarnaast is er ook nog altijd ruimte voor de Cavs om LeBron James te contracteren mocht hij vertrekken uit Miami.

De volgorde van de 2014 NBA Draft:
1. Cleveland Cavaliers
2. Milwaukee Bucks
3. Philadelphia 76ers
4. Orlando Magic
5. Utah Jazz
6. Boston Celtics
7. Los Angeles Lakers
8. Sacramento Kings
9. Charlotte Hornets (via Detroit Pistons)
10. Philadelphia 76ers (via New Orleans Pelicans)
11. Denver Nuggets
12. Orlando Magic (via New York Knicks)
13. Minnesota Timberwolves
14. Phoenix Suns
15. Atlanta Hawks
16. Chicago Bulls (van Charlotte Hornets)
17. Boston Celtics (van Brooklyn Nets)
18. Phoenix Suns (via Washington Wizards)
19. Chicago Bulls
20. Toronto Raptors
21. Oklahoma City Thunder (van Dallas via Houston en de Los Angeles Lakers)
22. Memphis Grizzlies
23. Utah Jazz (van Golden State Warriors)
24. Charlotte Hornets (van Portland Trail Blazers)
25. Houston Rockets
26. Miami Heat
27. Phoenix Suns (via Indiana Pacers)
28. Los Angeles Clippers
29. Oklahoma City Thunder
30. San Antonio Spurs

Foto: Getty Images

5 Reacties
 1. Lennart 6 jaar ago

  Ongelooflijk, weer Cavaliers… Ook zeer lullig voor de Pistons natuurlijk.
  Kings hebben al aangegeven hun pick te willen traden, ik denk dat de Sixers hier voor moeten gaan.

 2. Jelle 6 jaar ago

  De Sixers hebben 2 picks in de top 10 netjes, en zeker in deze draftclass met zo veel talent, Sixers gaan nu eerst een franchise player draften en dan denk ik aan wiggins of parker

 3. Bahadir 6 jaar ago

  Dit betekent, denk ik, dat Luol Deng op zoek kan gaan naar een ander team. Parker en Wiggins zijn namelijk allebei SF’s en hoogst waarschijnlijk de 2 top picks. Ik hoop en denk dat de Cavs zullen kiezen voor Jabari Parker.

 4. Yoran 6 jaar ago

  Jammer dat upset nog niet wat groter was en dat de Suns hadden gewonnen. Zou een mooie compensatie zijn geweest voor het feit dat ze play-offs net misten.

 5. Alerk 6 jaar ago

  Hier zit een luchtje aan!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen