Cavaliers krijgen eerste keuze tijdens NBA Draft

Door

De Cleveland Cavaliers krijgen op 23 juni de eerste keuze tijdens de NBA Draft 2011. Dit is de uitkomst van de loterij die dinsdagavond plaatsvond in de Entertainment Studio van de NBA.

De Cavs werden tijdens de avond, zoals vooraf als was besproken, vertegenwoordigd door Nick Gilbert, de 14-jarige zoon van eigenaar Dan Gilbert. De ploeg uit Cleveland had al een pick voor de loterij, maar had er nog een ontvangen dankzij de trade van Baron Davis, die overbodig was geraakt bij de Los Angeles Clippers en dus werd getraded richting Cleveland tijdens de trade deadline eerder dit jaar.

,,Die trade heeft voor beide partijen goed uitgepakt,” erkende Clippers-general manager Neil Olshey na afloop van de loting. ,,Wij hebben nu nog wat ruimte in de begroting, terwijl zij nou twee keuzes hebben in de top-4.”

Het is voor de Cavs de eerste keer sinds 2003 dat ze de eerste pick zullen hebben tijdens de NBA draft. In dat jaar kozen met die pick LeBron James. Die verliet afgelopen zomer het team voor de Miami Heat en voornamelijk dankzij die overstap eindigde de ploeg dit seizoen met het een-na-slechtste record uit de NBA. Er werden slechts 19 wedstrijden gewonnen, terwijl er maar liefst 63 verloren gingen.

Het team met het slechtste record van afgelopen seizoen, de Minnesota Timberwolves, mogen als tweede kiezen. Een teleurstelling, want het team had 25 procent kans op de eerste pick.

De speculatie over wie de Cavs zouden kiezen met hun eerste pick ging voornamelijk over twee namen: point guard Kyrie Irving van Duke University of Arizona forward Derrick Williams. Wie de ploeg uit Cleveland kiest wordt bekend op 23 juni in het Prudential Center in Newark.

De volledige top-10 van de loting vind je hieronder:

1. Cleveland (via trade ontvangen van L.A. Clippers)
2. Minnesota
3. Utah (via trade ontvangen van New Jersey)
4. Cleveland
5. Toronto
6. Washington
7. Sacramento
8. Detroit
9. Charlotte
10. Milwaukee

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen