Cavaliers na kraker op gelijke hoogte met Warriors

Door

LBJ1st

De Cleveland Cavaliers hebben vannacht de tweede wedstrijd van de NBA Finals na verlenging gewonnen. In ORACLE Arena werd het 95-93 voor de ploeg van David Blatt. LeBron James was de grote uitblinker.

Net als de eerste wedstrijd begonnen beide teams erg nerveus aan de wedstrijd. Alleen Klay Thompson van de Warriors vond makkelijk het netje. De shooting guard ging 9-uit-13 in de eerst helft. Zijn teamgenoten raakten daarentegen slechts drie van de zeventien schoten. De Cavs zouden uiteindelijk met een voorsprong van twee punten de rust in gaan (47-45). In de tweede helft hielden de Cavaliers deze voorsprong vast. Met iets meer dan drie minuten te gaan stonden de mannen van Blatt zelfs met elf punten voor.

Echter door een aantal stomme acties van onder andere J.R. Smith kwamen de Warriors toch nog op gelijke hoogte. Stephen Curry, die helemaal niet in de wedstrijd zat, zorgde met 7,2 seconden te gaan voor de gelijkmaker. Even leek LeBron James de wedstrijd nog te beslissen, maar zijn inzet ging er net niet in.

Eerste overwinning in NBA Finals
In de verlenging zouden de Cavaliers uiteindelijk aan het langste eind trekken. Golden State kwam met 29,5 seconden te gaan nog wel op voorsprong (92-93), maar vrije worpen van Matthew Dellavedova (2x) en King James bepaalden uiteindelijk de eindstand op 95-93. Het betekende de allereerste overwinning van de Cavaliers in de geschiedenis van de NBA Finals.

James was de grote uitblinker aan de kant van de Cavaliers. De sterspeler noteerde zijn vijfde triple-double ooit in de NBA Finals. In iets meer dan vijftig minuten was hij goed voor 39 punten, zestien rebounds en elf assists. Daarnaast beging hij maar drie turnovers. Ook Timofey Mozgov speelde aanvallend erg sterk. De center had zeventien punten en elf rebounds. Verder schoot hij van zijn twaalf vrije worpen er zeven raak.

Niet de avond van Curry
Klay Thompson werd met 34 punten de topscorer aan de kant van de thuisploeg. De shooting guard raakte veertien van zijn 28 schoten en maakte vier driepunters. Stephen Curry viel zwaar tegen. De Most Valuable Player van de NBA had negentien punten en raakte slechts vijf van zijn 23 schoten. Ook de driepunters gingen dramatisch. Curry nam er vijftien (!) en raakte er slechts twee. Naast de twee Splash Brothers hadden ook Harrison Barnes en Draymond Green tien punten of meer. Green had daarnaast ook nog een heleboel andere statistieken, namelijk tien rebounds, twee assists, vijf steals en drie blocks.

Volgende wedstrijd
De eerstvolgende wedstrijd tussen de beide ploegen staat dinsdagnacht op het programma. Het duel in de Quicken Loans Arena begint om 3:00 (Nederlandse tijd).

Foto: Twitter

12 Reacties
 1. Martijn Scheeve 5 jaar ago

  Jammer dat je niet even de prestatie van Matthew Dellavedova hebt belicht! Op ten duur hield hij Curry op 1 uit 13, dat mag je MVP natuurlijk nooit overkomen. Dellavedova produceerde gewoon op een gegeven moment een statline van 0 punten, 0 rebounds, 2 assists en 3 turnovers. Maar was toch de meest waardevolle speler van de Cavaliers.
  Ben benieuwd naar reacties van mensen die de wedstrijd live hebben gezien. Was een harde, slordige, maar ook extreem amusante pot. Speelde perfect in de kaart van Dellavedova, T. Thompson, Green, Iguodala en Bogut. Je merkte gewoon dat Curry ietwat was overweldigd door het fysieke geweld. Ook Lebron werd af en toe hard aangepakt, met name door Green. Mooie ouderwetse pot strijdbasketbal!

  • Bahadir 5 jaar ago

   Zo zie je maar weer dat strijd en werklust minstens zo waardevol zijn als talent. Delly is namelijk zeker niet het grootste basketbaltalent, maar de manier waarop hij speelt is bewonderenswaardig. Iedere play geeft ie 100% inzet.

   Gefeliciteerd met de overwinning, maar Chef Curry zal niet vaak meer 2 uit 15 vanuit driepuntland schieten denk ik.

  • Ewout Versloot 5 jaar ago

   Delly was extreem goed, maar wel alleen tegen Curry. Een echt enkelbijtertje. Zijn grote nadeel is echter dat hij niemand langer dan Curry kan verdedigen. Thompson had nul moeite met hem.

   Daarnaast over vannacht 2 dingen:
   LBJ was awesome, en zal dat nog minstens drie keer moeten zijn en dan is het nog de vraag of dat genoeg is.

   Curry gaat er niet vaak meer zoveel missen, maar zelfs dan lijken de Cavs toch echt kans te hebben. Nog steeds geen grote, maar wel een kans…

   • Mitchell Busby 5 jaar ago

    Kijk naar de Memphis Grizzlies, maakte het Curry heel moeilijk en daardoor werden de series toch best spannend.

 2. Martijn Scheeve 5 jaar ago

  Enige kans die Cavaliers hebben is winnen in zes games. Thuis hebben ze 26 van de laatste 28 gewonnen, dus winnen in Cleveland vind ik nog wel enigszins realistisch, maar ik denk niet dat Golden State zich nog een keer in eigen huis laten verrassen. Curry gaat nog wel een paar keer los vrees ik.

  • Ewout Versloot 5 jaar ago

   En toch hadden de Cavs zomaar op 2-0 kunnen staan. Twee keer tot overtime komen in Oakland is echt niet niks.

   • Martijn Scheeve 5 jaar ago

    Klopt, twee keer ook gewoon de laatste possesion in handen. Gisteren had overigens nooit overtime mogen zijn.. Cavaliers stonden 11 punten voor met nog drie minuten te spelen. Alleen JR speelde inderdaad heel beroerd en tegen het domme aan. Gelukkig kwam hijzelf ook tot die conclusie!

 3. Daan 5 jaar ago

  (Outback) Jezus, ik hou van play-off basketball. Wat een wedstrijd!

 4. Akjee 5 jaar ago

  Ik vond the refs zooooo slecht fluiten op beslissende momenten.. Als de scheidsrechters juist floten was het geen OT geweest.. The cavaliers hadden dan al gewonnen en in de overtime werden ook extreme fouten gemaakt te nadele van the cavaliers.. Ben ik dan de enige die dit heeft gezien?

  • Martijn Scheeve 5 jaar ago

   Nee, je hebt gelijk. Iguodala sloeg Lebron een aantal keer letterlijk op zijn arm. Ook trok Green een keer Lebron hardhandig naar beneden bij een jumpball. Bij de laatste play werd Lebron ook minimaal drie keer hard geraakt.

   • Ewout Versloot 5 jaar ago

    Ik vond scheidsrechters matig, maar niet per se partijdig. Is echter waar dat de laatste paar calls duidelijk niet voor LeBron waren.

    Wat denken we over vanavond? Gaan de Cavs m in eigen huis pakken of slaat GSW direct terug?

   • Kuups 5 jaar ago

    Klopt, in overtime werd er ook nog eens een meer dan overduidelijke fout van Iguodala op James niet bestaft. Gelukkig had het uiteindelijk geen gevolgen voor de Cavs.

    Voor vanavond denk ik Warriors. De wedstrijd van zondag is een goede wake-up call geweest waarschijnlijk. Als Thompson niet al na een kleine 5 minuten naar de kant moet vanwege 2 fouten, Bogut een beetje beter oplet en Curry gewoon z’n doet wat hij kan, zijn de Cavs voltrekt kansloos in mijn ogen. LeBron zal weer 45 minuten moeten spelen. Na een week rust prima te doen blijkbaar, maar hoe zal dat gaan na slechts 1 dag rust incl reizen? Die vermoeidheid zal toch een keer toe moeten slaan? Maargoed, het is LeBron.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen