Carolina blijft ongeslagen, verrassende overwinning Tampa Bay

Door

Zondagmiddag is weer een middag met een hoop vroege wedstrijden in de NFL. De Carolina Panthers zijn gebrand om ongeslagen te blijven, de Eagles en Bucs proberen weer tot .500 te geraken en de Oakland Raiders willen hun status als gevaarlijke underdog wat meer cache te geven door te winnen bij de teleurstellende Detroit Lions.

Carolina Panthers – Washington Redskins

Kirk Cousins doet de Panthers een plezier door in de eerste drive van Washington in de handen van Carolina safety Kurt Coleman te gooien. Cam Newton maakt dankbaar gebruik van de turnover en vindt Jonathan Stewart voor de TD. DeSean Jackson laat echter zien dat hij nog steeds een levensgevaarlijke receiver is. Hij laat de Panthers zijn hielen zien en Cousins vindt hem feilloos voor een 56-yard TD. Cam Newton weet echter van geen ophouden en vindt even later Mike Tolbert voor weer een TD. Echter zijn de Redskins niet van plan zich als makke schapen naar de slachtbank te leiden. Met een sublieme kick off return trekken ze de stand vrijwel onmiddellijk weer gelijk. Het blijft een levendige wedstrijd, Carolina neemt opnieuw de leiding en breidt die nog verder uit. Kirk Cousins verliest aan het begin van de tweede helft de bal waardoor de Panthers onmiddellijk op de stoep verschijnen. Dankbaar maakt Carolina gebruik van het cadeau van de Redskins en breiden de score verder uit. Cam Newton heeft inmiddels zijn vijfde touchdown pass gegooid en speelt werkelijk een sublieme partij. De Panthers nemen daarna gas terug en spelen professioneel de wedstrijd uit en blijven ongeslagen.

Panthers 44, Redskins 16

Detroit Lions – Oakland Raiders

De Lions domineren de klok en de bal, maar kunnen de Raiders maar niet afschudden. Oakland kan niet op het scorebord komen, maar staat in de eerste helft maar met drie fieldgoals achter. Aan het begin van de tweede helft leidt Derek Carr de Raiders snel naar een touchdown. Matthew Stafford brengt met de eerste rushing touchdown van het seizoen de Lions terug aan de leiding. Detroit houdt de Raiders in het vervolg van het lijf en stuurt Oakland met een nederlaag naar huis.

Lions 18, Raiders 13

Philadelphia Eagles – Tampa Bay Buccaneers

Mark Sanchez verschijnt aan de start voor de geblesseerde Sam Bradford en leidt de Eagles snel naar de endzone van de Bucs. Vincent Jackson viert zijn rentree door de tweede TD van Tampa Bay voor zijn rekening te nemen. Doug Martin verzameld een karrenvracht aan yards in de eerste helft en dat lijkt de Eagles op te breken.

Het heeft geen antwoord op de running back van Tampa Bay. Of op Jameis Winston. De rookie quarterback speelt als een veteraan en lijkt de Bucs naar een verrassende overwinning in Philly te leiden. Doug Martin gaat vrolijk door met yards verzamelen. De Eagles fans uiten hun frustratie door luid de ploeg uit te joelen. Mark Sanchez kan de Eagles niet terug brengen en gooit vlak voor het einde weer een onderschepping. Philadelphia loopt opnieuw tegen een ontluisterende thuisnederlaag aan en de stoel van Chip Kelly zal roodgloeiend worden.

Eagles 14, Buccaneers 45

Baltimore Ravens – St. Louis Rams

Todd Gurley opent de score voor de Rams. De Ravens moeten al snel het verlies van Justin Forsett zien op te vangen, de running back heeft met een gebroken arm het strijdperk moeten verlaten. Er vallen weinig hoogtepunten te noteren in deze low scoring game, Joe Flacco stelt teleur met twee onderscheppingen en lijkt nog een schim van de quarterback die normaal gesproken tot de beste in de NFL gerekend kan worden. In de slotfase weet hij de Ravens wel naar een gelijke stand te leiden. Greg Zuerlein mist een fieldgoal voor de Rams met minder dan twee minuten te gaan en dat kon St. Louis wel eens duur komen te staan. Echter mist Justin Tucker opnieuw een 51-yard fieldgoal, iets wat hij aan het begin van de wedstrijd ook al deed. Hij krijgt echter nog een kans op eerherstel als de Ravens een turnover forceren. Hij maakt dit keer geen fout en wint de wedstrijd voor Baltimore. Aan het einde van de wedstrijd werd bekend dat quarterback Joe Flacco de wedstrijd uitspeelde met een zware knieblessure. Zijn seizoen is onmiddellijk afgelopen.

Ravens 16, Rams 13

Foto: Getty Images / Archief

2 Reacties
  1. FREDmirals 5 jaar ago

    NFC South vorig jaar nog t lachertje van de NFL , t kan verkeren!!!!

  2. Daniel Caraballe 5 jaar ago

    Het is nog steeds geen hele goede divisie, met als grote blikvanger natuurlijk de Panthers. Maar de Falcons zijn na een veelbelovend begin ver teruggevallen. Wel is het mooi om te zien dat de Buccaneers onder leiding van een rookie quarterback de rug rechten en nu twee weken achter elkaar knappe overwinningen boeken. Al waren de overwinningen op twee teams uit één van de slechtste divisies in de NFL, de NFC East.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen