‘Carmelo Anthony kiest voor New York’

Door

New York Knicks v Phoenix Suns

Het ziet ernaar uit dat alvast één van de grote free agents van deze zomer zijn keuze heeft gemaakt. Volgens Knicks insider Frank Isola van de New York Daily News zal Carmelo Anthony zijn contract bij de Knickerbockers verlengen. “Hij gelooft in Phil Jackson”, aldus een betrokken bron.

Vandaag zal Anthony zijn beslissing meedelen aan de rest van de wereld, aldus Isola. Enkel een ultieme ‘change of heart’ zou de 30-jarige forward weghouden uit de Big Apple. Anthony zou de afgelopen week diep nagedacht hebben over zijn beslissing. “Hij is echt verscheurd want dit is een belangrijke keuze in zijn loopbaan. Maar hij wil het klaar krijgen in New York. Carmelo gelooft in Phil”, aldus de bron.

Vanaf vandaag kunnen free agents contracten aangaan en de Knicks hebben een vijfjarig contract ter waarde van 129 miljoen dollar op tafel liggen, ruim 30 miljoen meer dan eender welk ander team kan bieden. De Lakers zouden Melo’s twee keuze zijn maar konden slechts een vierjarig contract bieden. Ook de Bulls waren kandidaat maar zij dienden een sign-and-trade in elkaar te steken.

Volgens Isola is Anthony overtuigd van de titelkansen van de Knicks. Hij zou point guard José Calderon graag zien komen en gelooft ook in de komst van Pau Gasol, landgenoot en goede vriend van Calderon.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen