Carlos Zambrano: ‘Ik stop’

Door

En weg was hij. Nadat Carlos Zambrano in het duel met de Atlanta Braves (10-4 verlies) vijf homeruns had opgegeven, en vervolgens ook nog ‘ns uit het veld werd gestuurd, vond de pitcher van de Chicago Cubs het mooi genoeg geweest. Z’n medespelers en manager troffen z’n kleedkamerkastje leeg aan, en tegen vrienden had hij verteld dat zijn honkbalcarriere erop zat. ,,Ik stop ermee”, aldus Big Z.

Aan het slot van afgelopen seizoen had hij er al mee gedreigd. Nog zo’n jaar, en ik hou het voor gezien, had hij laten weten. ,,Kijk, dit is een seizoen”, zei hij een klein jaar geleden. ,,Ik heb nog nooit een jaar gehad met minder overwinningen dan veertien wedstrijden. Maar nog zo’n seizoen, dus twee jaar achter elkaar, dan stop ik ermee. Believe me, I’ll quit.

Zambrano had vrijdag tegen de Braves bepaald niet zijn avond. Hij had al drie home runs opgegeven, toen in de vijfde inning de bom barstte. Nadat hij tegen Freddie Freeman en Dan Uggla opnieuw twee (back-to-back) home runs opgaf, gooide hij twee inside pitches op Braves’ Chipper Jones. Beide misten, maar de umpire vond het mooi genoeg geweest. Wegwezen.

Manager Mike Quade was na afloop van het duel met stomheid geslagen. ,,Ik ben bijzonder teleurgesteld”, aldus Quade. ,,Z’n locker is leeg, hij heeft 24 jongens die zich uit de naad slaan voor hem in de steek gelaten. Geen idee waar-ie heen is of wat-ie doet. Ja, hij zegt dat-ie stopt, dat heb ik ook gehoord.”

Onderschat Carlos Zambrano (125-81) niet. Hij is er toe in staat. Ook al zou hij door een plotseling pensioen het restant van de 17.8 miljoen dollar van dit jaar’s salaris mislopen, en zal hij bovendien de $18M waar hij volgend jaar recht op heeft aan zijn neus voorbij zien gaan.

GM Jim Hendry leek vanuit Knoxville de schouders op te halen over de beslissing van Big Z. Opgeruimd staat netjes, leek zijn credo te luiden. ,,We zullen zijn wensen respecteren en honoreren, en zonder hem verder gaan”, aldus Hendry, kort maar krachtig.

En zijn medespelers? ,,Schokkend”, oordeelde catcher Geovany Soto. ,,Ik heb dit niet zien aankomen.” En outfielder Marlon Byrd: ,,Het is de timing… Hij is nog steeds jong en heeft nog genoeg in de tank om ons te helpen aan zeges. Dat is het vreemde allemaal. Zaterdag zullen we het zeker weten. Als-ie niet komt opdagen, dan is-ie weg.”

Aramis Ramirez moet het allemaal nog zien. ,,Ik heb nog nooit meegemaakt dat spelers het bijltje er na een fikse tegenslag zo maar bij neergooien”, aldus de derde honkman. ,,Honkballers doen zoiet niet, zelfs Carlos niet. Hij is ervaren genoeg om te weten dat iedereen wel ‘ns een slechte dag, een slechte week of zelfs een slechte maand kan hebben.”

 

Ook leuk om te lezen