Carlise: ‘Nowitzki hoort in top-10 aller tijden’

Door

Dirk Nowitzki, forward van de Dallas Mavericks, leidde de Mavericks naar een sweep tegen de Los Angeles Lakers in de tweede ronde van de NBA Play-offs. Er wordt zelfs al iconisch over hem gesproken.

,,In mijn opinie is Dirk Nowitzki een top 10-speler in de geschiedenis van de NBA door zijn uniek spel en omdat hij de franchise al meer dan tien jaar op zijn schouders draagt,” zei Mavericks Coach Rick Carlisle. ,,Hij leidt het team. Hij schiet goed, hij past nog beter. Hij is één van de spelers die zegt hoe ze moeten verdedigen.”

Nowitzki was de MVP in 2006-2007 en was een constante voor Dallas gedurende hun 11 opeenvolgende seizoenen met 50 of meer overwinningen. Enkel de Boston Celtics van Bill Russell (1959-1968), de Los Angeles Lakers met Magic Johnson (1980-1991) en de San Antonio Spurs van Tim Duncan (2000-heden) hebben gelijkaardige successen behaald.

Maar die teams hebben wel kampioenschappen gewonnen. Nowitzki moet er nog eentje winnen, in 2006 speelde hij in de finale maar de Miami Heat won in 6 wedstrijden. Een ring is het enigste wat hij nog mist.

Nowitzki is de 23e op de all-time scoring list met 22792 punten en zijn gemiddelde van 23 punten per wedstrijd zet hem op de 21e plaats. In de eerste twee rondes van de play-offs scoorde hij gemiddeld 26,5 punten en speelt het best op het eind, hij scoorde al meer dan tien punten in meer dan de helft van hun play-offwedstrijden.

Foto: www.watchlivenba.com

 

Ook leuk om te lezen