Cardinals verslaan Braves in ‘infield-fly rule game’

Door

De St. Louis Cardinals hebben zich vrijdag ten koste van de Atlanta Braves geplaatst voor de National League Division Series. De titelverdediger was in de Wild Card Game met 6-3 te sterk. De wedstrijd stond vanaf de achtste inning onder protest na een discutabele beslissing van de scheidsrechter.

Met een 6-3 tussenstand en één uit en twee honken bezet, sloeg Nederlander Andrelton Simmons een hoge bal het linksveld in. Peter Kozma van de Cards leek de bal te gaan vangen, maar stopte op het laatste moment, waardoor de Braves dachten te gaan scoren. Niet volgens left-field umpire Sam Holbrook: infield-fly rule. Simmons werd daarmee de tweede uit in de inning.

Garbage inning

Fans in Atlanta konden het niet geloven en bezaaiden het veld met flessen drank. Beide teams werden van het veld gehaald. Na ongeveer twintig minuten werd de wedstrijd hervat, onder protest van Braves’ manager Fredi Gonzalez. Zijn argument was dat er een miscommunicatie was tussen Kozma en Matt Holiday, waardoor de bal op de grond viel. De MLB wees later op de avond het protest af.

De Braves kregen nog alle honken bezet, maar Cardinals closer Jason Motte eindigde de inning met een knappe strikeout op Michael Bourn. Motte gooide in de negende inning de wedstrijd op slot. De Cardinals ontmoeten in de NLDS de ploeg met het beste record in de Major League, de Washington Nationals. De eerste wedstrijd is zondag in St. Louis. Adaim Wainwright versus Gio Gonzalez.

Afscheid Chipper Jones

Met de nederlaag van Atlanta komt er een einde aan de loopbaan van de 40-jarige Chipper Jones. De veteraan speelde negentien seizoenen voor de Braves en was daarin goed voor 2.726 honkslagen, 468 homeruns, 1.623 binnen geslagen punten en een .303 slaggemiddelde. Jones won in 1999 de NL MVP Award en in 1995 de World Series.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen